Haberler

Kılıçdaroğlu, 4 Yıllık Yetki İstedi

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilerden 4 yıllık iktidar yetkisi isteyerek, 4 yılda Türkiye'yi şaha kaldıracağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilerden 4 yıllık iktidar yetkisi isteyerek, 4 yılda Türkiye'yi şaha kaldıracağını söyledi.

Ankara'da partisi tarafından Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve tarım programının açıklandığı "Güçlü Çiftçi Güçlü Türkiye" isimli programa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen çiftçilere seslendi. Türkiye'nin neden buğday, pamuk, soya, mısır, saman, canlı hayvanı dışarıdan ithal ettiğini soran Kılıçdaroğlu, bunları üretecek çiftçi olmasına rağmen ithal edildiğini belirterek, bunun sebebini yanlış siyasetin peşine düşmeye bağladı. Üreticinin kazanamadığını, tüketicinin pahalı aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Arada bir şey var, bunun çözülmesi lazım. Çiftçi batarsa emin olun Türkiye batar. Adam çölde buğday yetiştiriyor, bizim toprağımız güneşimiz suyumuz var ama yine de yetiştiremiyoruz. Neden yetiştiremiyoruz? Eğer ürettiğiniz ürünün karşılığını almazsanız nasıl yetiştireceksiniz. Zararına çalışıyorsunuz. Son 12 yılda ekmekten vazgeçtiğimiz toprak alanı iki Trakya büyüklüğünde. Sadece 2013'de dışarıdan gelen tarım ürününe verdiğimiz para 37 milyar lira" dedi.

Çiftçileri bu noktaya iktidarın getirdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Sizin inançlarınızı sömürerek siyaset yapıyorlar, kimliğinizi, yaşam tarzınızı sömürerek siyaset yapıyorlar ve sizi normal siyasetin dışında bir alana çekiyorlar. Sizin inancınızı sömürenler sizi bu noktaya getirenlerdir. Bunların din iman edebiyatına hepiniz inandınız. Onlara göre çiftçinin bir derdi yok, sarayın penceresinden bakınca öyle görüyorlar. Bu düzenin adı haramilerin düzeni" diye konuştu.

"SİZDEN 4 YILLIK YETKİ İSTİYORUM"

Çiftçilerden 4 yıllık yetki isteyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu kaydederek, 4 yılda önemli atılımlar yapacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Tercihlerinizi değiştirmeniz gerekir, korkmamanız gerekir. Türkiye tarımı ile beraber batış noktasına gidiyor. Kimse konuşmasın diye baskı inşa ediliyor bu ülkenin üzerine. Yeni bir kanun çıktı, makul şüpheden ötürü sizin evinizi, işyerinizi arayabilecekler, sizin mal varlıklarınıza el koyabilecekler, sizi hapse atabilecekler. Bunların getirdiği ileri demokrasi bu. Demokrasinin yolu herkesin karnının doymasından geçer. Bize güvenin, biz 13 yıl istemiyoruz, sizden 4 yıllık yetki istiyorum. Bakın bakalım 4 yılda bu ülkenin tarımı ne oluyor. 4 yılda bu ülke nasıl şaha kalkıyor. Bizim paramız var, biz zengin ülkeyiz. Bu ülkenin kaynakları yeterli, kimseye el avuç açmaya gerek yok. İzmir'de de, İstanbul'da da metro yapılıyor. Aynı teknoloji, İzmir kilometresini 60 milyona yapıyor, İstanbul kilometresini 145 milyona yapıyor. Birisinde malı götürüyorlar, diğerinde halka hizmet ediyorlar. 2 liradan mazotu vereceğiz, kaynak var, imkanımızda var. Bize güvenin. Ben 27.5 yıl bu ülkeye hizmet ettim. 27.5 yılın sonunda hiçbir Allah'ın kulu çıkıp sen şuradan malı götürdün demedi. Para var, kaynak da var. Sorun parayı nerede ve kimin için harcayacaksın. Parayı yandaş için mi, vatandaş için mi harcayacaksın. Benim yandaşım yok. Benim için vatandaş var. Size hizmet etmek istiyoruz, en güzel hizmeti getireceğiz" şeklinde konuştu.

"BİZ KUVAYİ MİLLİYECİYİZ, KORKMAYIZ"

Cumhuriyet döneminde icra ve hapis ile bu kadar yüz yüze gelinen dönemi çiftçinin ilk defa bu dönemde yaşadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Herkesin rolü değişti, onların rolü sarayda oturup ülkeyi batırmak, bizim rolümüz hakkın ve haklının yanında olmak. Tercih size kalmış. Acı konuştuğumu biliyorum, ama ben acı konuşmak zorundayım. Sizin belki düşünemediğiniz çok daha ayrıntıları biz biliyoruz. Herkesin kafasında bir şüphe var 'ne olacak bu memleketin hali' diye. Bu soruyu hepimiz birbirimize soruyorsak bu ülkenin kurtuluşu da vardır. 'Efendim çalışıyorlar ama yapıyorlar'. Bizim inancımızda, ahlakımızda var mı böyle bir şey. Bir çiçek ile yaz gelmez, her birimiz Anadolu'nun her tarafından toplumu uyandırmak zorundayız. Biz Kuvayi Milliyeciyiz, korkmayız. Yedi düvel üzerimize geldiğinde korkmadık da bunlar geldiğinde mi korkacağız. Onlar korkuyorlar, korktukları için baskı üzerine baskı kuruyorlar" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title