Haberler

Kılıçdaroğlu 3.Köprünün Adı Recep Tayyip Erdoğan Olsun Kılıçdaroğlu.3.Köprünün Adı Recep Tayyip...

"Bu köprünün adını Recep Tayyip Erdoğan köprüsü koysunlar."

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Bu köprünün adını Recep Tayyip Erdoğan köprüsü koysunlar. Bunu kendisi de istiyor, ben de onay veriyorum. Olsun ki bugün, yarın hatta yüzyıl sonra o köprüyü gören herkes orman düşmanı olan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu görsün"

"Taksim'de Gezi Parkına AVM yapmak ancak düşünemeyen insanların öngörüsüdür"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı Yeşilköy CNR EXPO Fuar alanında düzenlenen 'Kendine Güvenen Kentler Buluşması'nda 61 CHP'li belediye başkanını ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun salona girişinde partililerin ve basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı. Yanında çok sayıda CHP'li milletvekili ve belediye başkanları ile tek tek standları gezen Kılıçdaroğlu, daha sonra fuar alanının önüne kurulan kürsüde partililere seslendi. Konuşmasında CHP'li belediyelere yapılan baskılara değinen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i örnek göstererek, "Ne yaparsalar yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar Aziz Kocaoğlu İzmir'e hizmet etmeyi sürdürecektir. Aynı baskılara rağmen bozkırın ortasından çağdaş bir kent yaratan Yılmaz Büyükerşen'i de kutluyorum. Cumhuriyet Halk partisi hayal satmıyor. Ne söylemişse yapıyor. CHP'li belediyeler her zaman Türkiye'de ilk projeleri yapan belediyelerdir. İlk metroyu kim yaptı. CHP'li belediyeler" dedi.

METRO ELEŞTİRİSİ 1990'lı yıllarda CHP'li belediyelerin yaptığını 2013'de AKP'li belediyelerin yapamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "AKP'li belediyeler diyor ki; 'metro belediyeyi aşar, belediyeler metro yapamaz.' Zaten yapamadılar, Ankara'da ve İstanbul'da yıllardır bitirilemediler. 'Bizi aşar dediler' bitiremediler. Ulaştırma bakanlığı dedi ki; 'Siz bırakın ben yapayım'. 20 yıl evvel sosyal demokrat belediyelerin kendi bütçeleri ile yaptığı metroyu 2013'de AKP'li belediyeler olağanüstü bütçelere sahip olmalarına rağmen yapamıyorlar. İzmir kendi parasıyla yapıyor kilometresini 56 milyon liraya. Ankara 100 milyon liraya, İstanbul 141 milyon liraya yapıyor" dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ADI UTANÇ TARİHİNE KAYDOLSUN İstanbul'un fethinin 560. yılı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yolda gelirken gördüm. Şöyle bir ifade var; 'Boğazın yeni incisi 3. Köprü' yazıyor. 3. köprünün temelini attılar bugün. Biz açacağız ya yerel yönetimler fuarını. Apar topar aynı saatlere denk getirip, 3. köprünün temelini attılar. Ben buradan bir öneri getiriyorum. Bu köprünün adını Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü koysunlar. Bunu kendiside istiyor biliyorum. Ben de onay veriyorum. 3. köprünün adı Recep Tayyip Erdoğan köprüsü olsun. Olsun ki, bugün yarın hatta yüzyıl sonra o köprüyü gören herkes Kuzey Marmara'nın, son orman alanını yok eden kişinin, orman düşmanı olan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öğrensinler. Bizim bebelerin bebekleri 50 yıl sonra köprüyü gördüklerinde şöyle düşünecekler; 'Bir zamanlar burası ormandı. Bu orman İstanbul'un nefes almasını sağlayan son yerdi. Bu ormanı Recep Tayyip Erdoğan diye birisi kesti.' Bu köprünün adının Recep Tayyip Erdoğan olsun dememin bir diğer nedeni de tıpkı Kazıklı Voyvoda gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın da adının bir utanç tarihine kayıtlı olsun diye" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, Fatih Sultan Mehmet'in olduğunu söylediği, 'Bir ağaç kesenin başını keserim' sözünü hatırlatarak, şöyle dedi: "Siz İstanbul'u yüzyıllık, birlerce yıllık ormanını talan ediyorsunuz. Bir ağaç, on ağaç, bin ağaç değil binlerce ağacı kesiyorsunuz ve İstanbul'un akciğeri kesiyorsunuz"

TÜP GEÇİT ÖNERİSİ Kılıçdaroğlu, köprü yapımına karşı olmadıklarını ancak akıl ve mantık ölçüsünde yapılması gerektiğini belirterek, "İstanbul'un ihtiyacı Kuzey Marmara ormanlarını korumaktı. Eğer geçiş yapılacaksa en az 3 tüp geçişe ihtiyaç vardır. Bunun yapılması lazım. Ormanı koruyacağız, denizin altından kimseyi rahatsız etmeden 3 tane tüp geçit yapabiliriz. ve böylece hem tabiata saygı duyarız, hem çocuklarımıza güzel bir İstanbul bırakmış oluruz. Bunlar tüp geçit istemediler, illaki ormanı keseceğiz dediler. Neden ? Çünkü akıl yok, beceri yok. Geleceği görme yok. Çünkü hayatları rant üzerine kurulu" dedi. Yapımı süren tüp geçidi de eleştiren Kılışdaroğlu, "Dünya kültür mirasının ortasına bir kazma vurdular. Tüm eleştirilere rağmen kısa sürede yapacağız dediler. 10 yıldır yapamadılar. 10 yılda İngiltere ile Fransa arasında Manş geçidini yaptılar" ifadelerini kullandı.

GEZİ PARKI'NA SAHİP ÇIKANLARA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM Sultanahmet'te tarihi, Kuzey Marmara'da doğayı, Sulukule'de yoksulu, Taksim'de kültürü mahvettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları da söyledi: "Umarım bu İstanbullu bu vahşi yönetim anlayışı görür ve bir yere not eder. Taksim'de gezi parkına AVM yapmak ancak düşünemeyen insanların öngörüsüdür. Vatandaş, 'Taksim bizimdir' diyor Taksim'e sahip çıkıyor. Ranta sahip çıkanlar polis gücüyle onları oradan kovmak istiyor. Taksim'de Gezi Parkı'na sahip çıkan bütün İstanbullulara yürükten şükranlarımı sunuyorum" Kılıçdaroğlu, konuşmasını çağdaş Türkiye vurgusu ile sonlandırarak, CHP'li belediyelere hizmetlerinden dolayı kutladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title