Haberler

Kılıçdaroğlu: 17 Aralık'ta Devleti Nasıl Soydular

Güncelleme:

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ta, "Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet koltuğunda oturanların, devleti nasıl soydukları ortaya çıktı" dedi.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ta, Şeb-i Arus günü Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün, bütün Türkiye'nin değiştiği bir tablonun ortayı çıktığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet koltuğunda oturanların, devleti nasıl soydukları ortaya çıktı" dedi. Kılıçdaroğlu, "Bakanların çocuklarının yatak odalarındaki kasaları, milyonlarca doları paralel devlet mi koydu? Bir bankanın genel müdürünün evindeki ayakkabı kutusuna 4,5 milyon doları paralel devlet mi koydu? Başbakan'ın oğlunun evine 1 milyar dolar parayı paralel devlet mi koydu?" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ilk mitingini Karaman'da Aktekke Meydanı'nda gerçekleştirdi. Yaklaşık 6 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, esnafın, çiftçinin hayatından memnun olmadığını söyledi. Ailelerin, evlerde huzursuzluk yaşadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "İşsizlik var. Yolsuzluk var. Bunları aşmanın yolu var. Bunları temiz siyasetle aşacağız, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'yi beraber kurabiliriz. Kadınların evde huzurlu olduğu, çocuklarının iş güç sahip olduğu, aileler çocuklarını okullara gönderirken güler yüzlü gönderdiği bir Türkiye'yi inşa edebiliriz. Asla ayrılığa izin vermeyeceğiz" dedi.

ESKİDEN BAŞÖRTÜSÜ ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIRDI

Eskiden kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Şimdi söylüyorum ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Beni aradığım şu; her evde mutluluk olsun, huzur olsun, her evde barış olsun, her evde tencere kaynasın. Benim istediğim o. Her eve helal lokma girsin. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. En büyük arzum bunun için."

HORTUMCUNUN HORTUMUNU KESECEĞİM

Çiftçiye mazotu 1.5 liradan satacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, bunu nasıl gerçekleştireceğini anlattı:

"Siyasetçi zenginleşirse, halk fakirleşir. Siyasetçinin cebi para görürse, vatandaşın cebi para görmez. Rüşvet ve yolsuzluğun boyutlarını gördünüz, kimin malı götürdüğünü gördünüz. Karamanlı çiftçi hayatından memnun değil. Çiftçiye dünyanın en pahalı mazotu satıyorlar. 'Mazotu 1.5 lira yapacağım' dedim. Yine söylüyorum mazotu çiftçi için 1.5 lira yapacağım. Bana dediler ki 'Kaynağı nereden bulacaksın?' Son yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun mali boyutu 85 milyar euro, 247 milyar Türk lirasıyla. Bununla ömür boyu çiftçilere arzu ederseniz bedava mazot verebilirsiniz. Bana 'Parayı nerden bulacaksın?' diyorlar. Hortumcuların, hortumunu keseceğim. Bu ülkenin insanına vereceğim."

TÜRKİYE'DE KİRLİ SİYASETÇİ VAR

Aile sigortası getireceğini, geliri olmayan ve geliri aylık asgari ücretin altında olan her ailenin, aile sigortası olacağını belirten Kılaçdaroğlu, bu projesini anlatınca da "Parayı nereden bulacaksın?" diye sorduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye zengin ve büyük bir ülkedir. Türkiye'de para çok. Ama Türkiye'de kirli siyasetçi var. Siyaseti kendisi için çalışıyor, ailesi için çalışıyor, çocukları için çalışıyor. Halk için çalışmıyor. Halka gelince din, iman edebiyatı. Biz 'Halk zenginleşecek' diyoruz. 'Halkın cebi para görecek' diyoruz. Çiftçi kazanacak ki esnaf kazansın. Emekli mağdur edilmeyecek. 30-40 yıl prim ödeyen birisi, emekli aylığıyla geçinemiyor. Bu ülkede para var. Bu ülkenin imkanı var. Her türlü imkanı halka sunmak mümkün. Bir tek eksikliğimiz var. Dürüst ve namuslu, siyasetçinin iktidara gelmesi lazım."

"OĞLUNUN EVİNE 1 MİLYAR DOLARI PARALEL DEVLET Mİ KOYDU?"

17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Diyorlar ki '17 Aralık'ta darbe yapıldı.' Sözde hükümete darbe yapılmış. Öncelikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum. 30 Mart'ta sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullanacağız. Elinizi vicdanınıza koyun. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir bakının koluna 700 bin liralık saati paralel devlet mi taktı? 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına 1 değil, 2 değil, 3 değil, 5 değil, 7 para kasanını paralel devlet mi koydu? O bakanların çocuklarının evlerinde milyonlarca dolar eve Euro'yu paralel devlet mi koydu? Bir bankanın genel müdürünün evindeki ayakkabı kutusuna 4.5 milyon doları paralel devlet mi koydu? Bir Başbakan'ın oğlunun evine 1 milyar dolar parayı paralel devlet mi koydu? Sabahın 8'in de telefon ediyor. 'Oğlum evdeki paraları sıfırla.' Ertesi gün 18 Aralık, 10.28'de bir daha telefon ediyor. 'Oğlum paraları sıfırladınız mı?', 'Babacım bir miktar kaldı' diyor. 'Ne kadar kaldı?' '30 milyon Euro kaldı' diyor. 'Babacığım onu da karanlıkta sıfırlayacağız.' Şimdi ben Karamanlımızın vicdanına sesleniyorum. Bu ülkenin dürüst, namuslu, yurttaşlarının vicdanına sesleniyorum. Dünyada hangi başbakanın oğlunun evinde 1 milyar dolar nakit para olur? Karamanlı yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Eğer kul hakkı yemek haramsa, kul hakkı yemek en büyük günahsa, Karamanlı kardeşim harama ortak olma. Helale ortak ol. Harama ortak olma."

HARAMİLERİN İKTİDARINI YIKIP, HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ

Siyasete girdiği gün mal varlığını internet sitesinden yayınladığını ifade eden Kılaçdaroğlu, "Ben 1971 yılından bu yana Erdoğan'ın aldığı aylığın en az iki katını aldım. Ama benim çocuğumun evinde 1 milyar dolar para çıkmadı. Benim çocuklarım 6 gemi sahibi olmadı. 1 değil, 2 değil, 5 değil 10 değil, havuzlu villalarım olmadı. Ama kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıdır. Yarın sandığa gideceksiniz. Omuz omuza gideceğiz, beraber gideceğiz, korkmadan gideceğiz. Bölünmeden gideceğiz. Ayrışmadan, kavga etmeden gideceğiz. Haramilerin, iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" diye konuştu.

"HÜKÜMET KOLTUĞUNDA OTURANLARIN DEVLETİ SOYDU"

Mevlana'nın hakka yürüğü gün olan 17 Aralık'ta, Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı gün, yolsuzlukların ortaya çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma şunu söylemek isterim. Sizin oylarınız analarınızın ak sütü kadar helaldir. Siz oylarınızı demokrasinin gereği olarak gidip kullandınız. Onlar size 'Biz yolsuzlukları önleyeceğiz' dediler, siz de gidip oy verdiniz. 'Yoksulluğu önleyeceğiz' dediler. Hay hay, oy verdiler. 'Yasakları kaldıracağız, özgür Türkiye'yi kuracağız' dediler. Ama 17 Aralık Şeb-i Arus günü, Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün, bütün Türkiye değişti ve yeni bir tablo ortaya çıktı. Hükümet koltuğunda oturanların devleti nasıl soydukları ortaya çıktı. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Haktan, dürüstlükten yana oy kullanın" diye konuştu.

Mitingin ardından Aktekke Camii'ne giren Kemal Kılıçdaroğlu, ardından da Mevlana'nın annesi Mümine Hatun ile yakınlarının sandukaları başında dua etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsüyle meydandan ayrılıp, Kemal Kaynaş Stadı'na geldi, buradan da helikopterle Antalya'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Karamanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title