Haberler

Kılıçaslan'ın Ortaokullu Öğrencileri Küresel Sorunlara Çözüm Aradı

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Aliye Boydak, İstikbal, Akansu ve Yelkenoğlu Ortaokullarında eğitim gören öğrencilerden 51’i küresel sorunlara çözüm aramak amacıyla düzenlenen çalıştaya katıldı.

Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Aliye Boydak, İstikbal, Akansu ve Yelkenoğlu Ortaokullarında eğitim gören öğrencilerden 51'i küresel sorunlara çözüm aramak amacıyla düzenlenen çalıştaya katıldı. Kılıçaslan Junior Kamun Topluluğunun organize ettiği etkinlik, Kılıçaslan Liseleri toplantı salonlarında 2 komite halinde gerçekleşti. Etkinlikte her bir öğrenci farklı ülkeler adına delege olarak görev aldı ve açılış konuşmaları dahil bütün konuşmalar ve bildiriler İngilizce yapıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül; "Bu tür çalıştaylarla hem dünya sorunlarına dikkat çekmiş hem de yabancı ülkeler adına delegelik yaparak İngilizcenizi ve bakış açılarınızı geliştirmiş oluyorsunuz, bu çalışmanın sizler için ne kadar önemli olduğunu ileriki yıllarda daha iyi fark edeceksiniz, özellikle gençlerin dünya sorunlarına çözüm aradığı böylesi çalışmalara, Birleşmiş Milletler büyük önem veriyor ve sonuç bildirgelerini dikkate alıyor. "dedi.

Küresel açlık, savaşlar ve çocuk istismarı gibi konuların masaya yatırıldığı çalıştay sekiz saat sürdü. Kamun Topluluğu Başkanı ve Kılıçaslan IB World School öğrencisi Ahmet Sungur: "Geçtiğimiz yıllarda lise boyutunda düzenlediğimiz Kamun(Kılıçaslan Model United Nations) çalıştaylarını bu yıl Junior Kamun adıyla ortaokul seviyesinde gerçekleştirdik. Sunumların İngilizce yapıldığı komitelerde alınan kararlar kamuoyu ile paylaşılacak. "şeklinde konuştu. Etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere sertifikalar verilirken en başarılı delegelere de plaket takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstikbal Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title