Haberler

Kılıç: "Terör Kelimesi ile İslam Kelimesini Yan Yana Kullanmaktan Vazgeçin"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın vatandaşlarla bayramlaşması Kılıç'ın vatandaşlarla sohbeti Kılıç'ın konuşması Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Biz dünyanın neresinde bir terör saldırısı olursa olsun her zaman teröre karşı birlik içerisinde olduk. Dolayısıyla aynısını bizim de beklemeye hakkımız var ve bunu bekliyoruz" Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz dünyanın neresinde bir terör saldırısı olursa olsun her zaman teröre karşı birlik içerisinde olduk. Dolayısıyla aynısını bizim de beklemeye hakkımız var ve bunu bekliyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın vatandaşlarla bayramlaşması

Kılıç'ın vatandaşlarla sohbeti

Kılıç'ın konuşması Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Biz dünyanın neresinde bir terör saldırısı olursa olsun her zaman teröre karşı birlik içerisinde olduk. Dolayısıyla aynısını bizim de beklemeye hakkımız var ve bunu bekliyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz dünyanın neresinde bir terör saldırısı olursa olsun her zaman teröre karşı birlik içerisinde olduk. Dolayısıyla aynısını bizim de beklemeye hakkımız var ve bunu bekliyoruz." dedi.

Bayramlaşma programları çerçevesinde Vezirköprü ilçesine giden Bakan Kılıç, Samsun'da dün, Yaşar Kayır idaresindeki 41 BD 805 plakalı otomobilin kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaca çarpması sonucu hayatını kaybeden sürücü Kayır ile eşi Hamide, oğlu Muhammed ve annesi Yasemin Kayır ile akrabası Ercan Erkul'un yakınlarının evine giderek taziyede bulundu.

Daha sonra AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Başbakan ve AK Parti Genel Başbakanı Binali Yıldırım'ın vermiş olduğu talimatlarla 24 saat görev başında olduklarını söyledi.

AK Parti'nin kurucu Genel Başkanı ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yoğun şekilde liderliğini sürdürerek koşturduğunu ifade eden Kılıç, "Bizim de bu anlamda teşkilatlarımız olarak üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Çünkü AK Parti teşkilatları özellikle Türkiye'mizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Türkiye'yi taşıyacak olan kadrolardır. Bizim laf üzerine laf değil taş üstüne taş koyma vaktimizdir. Sayın Başbakanımız bunu hep dile getiriyorlar." dedi.

Kılıç, uluslararası anlamda sıcak gündemler yaşandığını dile getirerek İstanbul'da terör saldırısında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın hedef alındığını ve 45 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

"Biz teröre karşı birliğimizi, beraberliğimizi bütün dünyadan bekliyoruz." diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Çünkü bizim buna hakkımız var. Biz dünyanın neresinde bir terör saldırısı olursa olsun her zaman teröre karşı birlik içerisinde olduk. Dolayısıyla aynısını bizim de beklemeye hakkımız var ve bunu bekliyoruz. Tabii şunu dile getirmem gerekiyor. Bu caniler, gözü dönmüş katiller dün Peygamber Efendimizin Mescid-i Nebevi'nin hemen yanında bu sefer oradaki ibadet eden iftarını açmak üzere toplanmış olan Müslümanları katletmek üzere hedef seçtiler. Dolayısıyla dünyaya da şunu söylüyoruz. Artık bazı terimleri kullanmaktan vazgeçin. Terör kelimesi ile İslam kelimesini yan yana kullanmaktan vazgeçin. Bu size hiçbir şey kazandırmaz, size ancak kaybettirir. Biz Müslümanlar olarak terörün hiçbir zaman yanında olmadık ve olamayız. Bizim inancımızda böyle bir şey yok ama teröre karşı mücadelede de beraber olmayı ve işbirliğini beklemek hakkımız."

Kılıç, AK Parti ve AK Parti'nin neferleri olarak birlik ve beraberliğin en üst seviyede tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ladik ve Havza ilçe teşkilatlarının da bayramlaşma programına katılan Kılıç, programların ardından Ankara'ya gitmek üzere Samsun'dan ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Vezirköprü AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title