Haberler

Kılıç: Birinci Olmam Sürpriz Değil

Güncelleme:

Temayül yoklamalarına katılan isimler arasında birinci seçilen aday adayı Yılmaz Kılıç, sonuçların sürpriz olmadığını söyledi.

Ak Parti İl Teşkilatı tarafından yapılan temayül yoklamalarını değerlendiren Yılmaz Kılıç, "Bizler hem Çiçekli Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemde, hem de aday adayı olduktan sonra köy köy dolaşarak seçim çalışması yaptık. Aday adayları arasında temayül yoklamasında birinci olmam benim için gurur vericidir" diye konuştu.

KILIÇ: "SONUÇLAR HAYIRLI OLSUN"
Kılıç, " Ak Parti'den çok yetkili olan isimlerden aldığım bilgilere göre Edremit için aday adayı olanlar arasında birinci sırada ben seçilmişim. Ancak aday adayı olmayanları da hesaba kattığımızda yanılmıyorsam ilk sırada Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan'ın ismi yer almış. Sonuçların hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Henüz resmi açıklamanın yapılmadığını vurgulayan Yılmaz Kılıç, "Henüz resmi açıklama yapılmadı. Ancak aldığım sağlam bilgilere göre temayülde birinci çıktığım söyleniyor. Mevcut 12 adayın içerisinde ilk sıradayım. Hatta bilgi aldıklarım arasında rakiplerimiz de var. Çünkü birkaç rakip arkadaşım beni arayarak birinci olduğumu söyledi. Teşkilatın içerisinde ilçe Başkanı Handan Fidan birinci çıkmış. İkinci olarak ben çıkmışım" diye konuştu. Bazı haber sitelerinde üçüncü sırada Arif Öndil'in yer aldığını anlatan Kılıç, "Ancak aday adayı olmayanların da ismi yazıldığı için bana iletilen bilgilere göre üçüncü sırada Van Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar'ın ismi çıkmış" ifadelerini kullandı. Birinci olmasının sürpriz olmadığını yineleyen Yılmaz Kılıç, "Birinci olmam benim için sürpriz değil. Çünkü inanın her konuda çok çalıştık. Teşkilatımıza verdiğimiz destekle beraber Edremit'te AK Parti'nin üye sayısını arttırdık. Bir teşkilat mensubu gibi çalıştım. Köy köy, mahalle mahalle çalıştık. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlısı olur" ifadelerini kullandı.

"ANKARA VAN'IN SESİNİ DİNLİYOR"

Ak Parti Genel Merkezi'nin genelde Van'ın sesini dinlediğini ve ilden aldığı bilgileri dikkate aldığını vurgulayan Yılmaz Kılıç, "Ankara Van'ın sesini dinliyor. Kamuoyunu yoklaması yapıyor. Ankara'da da aday adayları içerisinde iyi sıradayız. Tabi ki son kararı parti verecektir. Partinin yetki mercileri verecektir. Başbakanımızla beraber özellikle büyükşehir, il ve ilçelerini kurmuş olduğu 10 kişilik ekibiyle beraber buna karar verecekler. Edremit'te AK Parti ve BDP'nin yarışacağına inanıyorum. Son milletvekili seçimini baz aldığımız zaman BDP'nin 7-8 bin oy farkla önde olduğunu görüyoruz. O yüzden buna göre iyi çalışmak lazım. İnsanlara son süreci anlatmak lazım… Yine insanlarımıza belediyeciliği anlatmak gerekiyor. Ak Parti'nin son on yıl içerisinde ülke genelinde yaptığı belediyecilik hizmetleri takdire şayandır. Bizler sadece bunu anlatırsak büyük bir faydasını görürüz" dedi.

Edremit'e yapılan toplu konutlar sayesinde, adeta yeni bir şehrin oluştuğunu ifade eden Kılıç, "Bildiğiniz gibi deprem sonrası Edremit'e çok sayıda yeni konut yapıldı. Adeta yeni şehirler oluşturuldu. Yeni TOKİ'lerin bazı sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar da yavaş yavaş aşılıyor. TOKİ yeni kurulan bin kenttir. Yeni kurulan bir kentin bütün sorunları biranda çözülmez. Buda belli bir süre alacaktır. TOKİ'de içme suyu sorunu yeni şebeke hattının çekilmesiyle son aşamaya geldi. Şuan öyle gözüküyor. Bazı ufak tefek sorunlar bulunuyor. Bunlar da en kısa sürede çözülecektir inşallah" diye konuştu.

"AK PARTİ EDREMİT'TE ÇOK ŞANSLI"

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Ak Parti'nin ülkedeki birçok şehirde olduğu gibi Van ve Edremit'te de şanslı olduğunu anlatan Kılıç, "Bizler bir yola çıktık. İnşallah başarılı oluruz. Bildiğiniz gibi şu an 12 tane değerli insan aday adayı. Hepsi de bir birinden değerli. Tabi ki bu başarılı insanlarla yarışmak zordur. Ben şimdiden hepsine başarılar diliyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Kürt Sanatçı Şivan Perwer ile Diyarbakır'da gerçekleştirdiği buluşmaya da değinen Yılmaz Kılıç, "Diyarbakır buluşması bence bir devrimdir. Tarihi bir buluşmaydı. Bunu 5-6 ay önce hayal bile edemezdik. Akıllara gelecek bir şey değildi. Tabi ki Türkiye'de gecikilmiş bir şeydi. Başbakanımızın dediği gibi o gün sevinçten sadece Diyarbakır ağlamadı. Türkiye'nin her tarafı ağladı. Başbakanın defalarca benim Kürdistan'ım demesi çok güzel bir şey. Bu sözler kesinlikle ülkeyi bölmez. Bunu da artık herkesin anlaması lazım, laflarla ülke bölünmez. Korkarak da başarı sağlanmaz. Başbakan cesur bir liderdir ve bunu korkmadan söylüyor. Başta 'baldıran zehir olsa bile içeceğim' demişti zaten. 3 ay seçime kala Başbakan böyle bir atılım yapıyor. Batıdaki insanlar parti için riskli bir iş olduğu söylese de Başbakan cesur bir adım attı. Türkiye'de Barzani'nin ne olduğunu bilmeyen insanlar var. Barzani'nin bir bölge başkanı olduğunu bilmeyen insanlar var" dedi. Kılıç, yerel seçimlerde bir sürprizin de olmayacağını belirterek, birinci partinin Ak Parti, ikinci partinin CHP, üçüncü partinin MHP ve dördüncü partinin de BDP olacağını belirtti.

Bişar Ulutaş / VAN

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yılmaz Kılıç Ak Parti Edremit Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title