Haberler

Kilden Harikalar Oluşturmak

Güncelleme:

Şanlıurfalı sanatçı Kasım Eriş'in eğitmenliğini yaptığı 'alçı rölyef' kursunda kursiyerler kilden harikalar meydana getiriyorlar.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan 'alçı rölyef' kursunda kursiyerlere uygulamalı olarak rölyef eğitimi veriliyor.

Haliliye Belediyesi'nce açılan Alçı Rölyef kursu çalışmalarını sürdürüyor. Haliliye'de sosyal ve sanatsal faaliyetleri artırmayı hedefleyen Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü uzman eğitimcilerle toplamda 8 farklı dalda eğitimlerini sürdürüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında düzenlenen alçı rölyef kursuna 16 kursiyer katılırken, eğitim hafta içi günlerde devam ediyor. Eğitimler, kursiyerlerim hayatları boyunca beceri düzeyini geliştirecek ve bu alandaki yeteneklerini sürdürerek, çıktılar alabilecekleri kapsamda veriliyor. Kursiyerler, atölye ortamında fikirlerini uygulamalı olarak ortaya çıkarma fırsatı buluyor.

Kilden kalıplar ya da özgün şekillendirmeler aracılığı ile 2 boyutlu çalışmaların yapıldığı kurs çalışmalarında üretilen eserler kursun devam eden ileriki aylarında bir sergi olarak sanatseverlerle buluşacak.

Alçı Rölyef kursu hakkında bilgi veren Eğitmen Heykeltıraş Kasım Eriş "Alçı rölyef kursunda 16 kursiyer var. Bütün sanatsever hemşerilerimi kursa davet ediyorum. Bize verdikleri destek nedeniyle Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Demirkol'a teşekkür ediyorum. Gerçekten çok sosyal bir ortam oluşturuluyor, heykel alanında rölyef alanında ferah bir ortamla ve sanatla iç içeyiz. Bu nedenle özellikle sosyal ortamlarının geliştirilmesi gereken kişilerin yararlanmasını diliyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

selçuk:

Düzceden sevgiler başarılarınızın devamını dilerim . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title