Haberler

Kılavuzumuz Doğruluk ve Objektifliktir

Güncelleme:

"Marka Şehir, Seydişehir" olarak geleceğe hazırlama vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Karaman Konya Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) 2012 Bütçesi Teknik Destek kapsamındaki TÜBİKAM ile çalışılan "Seydişehir Yerel Dinamikler Ön Raporu" projemizin kabul ve nihai rapor aşamaları tamamlanmış olup projemizin performans göstergeleri hedeflenenden daha yüksek bir seviyede gerçekleştirilmiştir.

Seydişehir Yerel Dinamikler Ön Raporu" projesi hakkında Belediye Başkanımız Abdulkadir ÇAT projemizle ilgili olarak:

"Seydişehir'imizi sağlıklı ve huzurlu yaşamın merkezi, saklı kalmış cennetin simgesi ve pek çok üstün nitelikleri bünyesinde barındıran, "Marka Şehir, Seydişehir" olarak geleceğe hazırlama vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Memleketimizi cazibe merkezi haline getirme kararlılığımızı, insan odaklı hizmet anlayışımızla birleştirerek, öncelik sırasına göre belirlediğimiz sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Doğru yer ve doğru zamanlama ile etkin projeler sunmak en büyük hedefimiz.

Tüm bu çalışmalarımızı yaparken Seydişehir'de olası projelere yön veren, bilimsel temelli, yol göstericisi nitelikte Seydişehir'imizin yerel dinamiklerini harekete geçirebilecek çalışmalara ilişkin bir ön rapor ihtiyacını hissettik. Bölgemiz kalkınmasında önemli bir yeri olan Mevlana Kalkınma Ajansı bu anlamda bizim için en doğru otorite idi. MEVKA Teknik Destek kapsamında bu projemizi sunduk. Projemizin kabulü bizlere heyecan ve mutluluk verdi. Projemizin bilimsel bir özellik taşıması için TÜBİKAM (Tüm Bilimsel Kültürel Araştırmalar Merkezi) ile bu projeyi çalıştık. Tüm vatandaşlarımızla paylaştığımız bu proje ve çıktıları umuyor ve diliyoruz ki bundan sonra yapılacak ve/veya yapılmakta olan tüm girişimlerde, projelerde Seydişehir halkı için çok önemli bir kaynak, yönlendirici bir envanter olarak yararlı olacak ve birçok sektörel alan için de ivme etkisi yaratacaktır.

Projemiz her yaş, her kesim ve her meslekten vatandaşlarımızdan çok büyük bir ilgi gördü. Hemen hemen bütün proje sürecinde bizlerle, bilgi, kaynak, görsel ve ilgileri ile birlikte olan, katkı sunan ve projemizi sahiplenerek sinerji yaratan Seydişehir için iyi, güzel çalışmalar üretme isteğinde olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yaratılmış olan bu sinerji bizlere güç ve umut verdi. Çünkü her koşulda ortak paydamız "Seydişehir'imiz" için ileriye dönük katkı sunacak çalışmalar yapmak" dedi.

Projenin performans göstergeleri hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Abdulkadir Çat şöyle devam etti;

"Performans göstergeleri çalışılırken, teklif çağrıları kapsamında desteklenen projelerde uyulması gereken Mevlana Kalkınma Ajansı Görünürlük Usul Ve Esasları'na göre çalışmalarımızı şekillendirdik.

Proje Raporumuz

Raporumuz bilimsel verilere dayalı kaynakçası verilmiş bir kitap olarak gerçekleştirildi. İçeriğinde projeye ait tanıtım bilgilerinin yanısıra:

Seydişehir'in Coğrafi Konumu-Demografik Yapısı, Seydişehir Tarihi, İlk Çağlarda Seydişehir Bölgesi, Selçuklular ve Ortaçağ'da Seydişehir, Selçuklular Devrinde Seydişehir Yöresi, Eşrefoğlu Dönemi, Seyyid Harun Veli (Seydişehir'in Kuruluşu- Dini Kanaat Önderi-Seyyid Harun'dan Sonrası-Seyyid Harun Türbesi), Beylikler Dönemi,Yeni ve Yakın Çağlar, XIX Yüzyılda Seydişehir, XX. Yüzyıl Başında Seydişehir, Günümüzde Seydişehir, Seydişehir'de Potansiyel Turizm konu başlıkları yer almaktadır.

Ayrıca, odak gruplarla yapılan anket çalışmalarımızın değerlendirmeleri ve sonuçları da bu kitapta yayımlanmıştır.

Yönlendirme Levhalarımız

Turizm haritalarını işaret eden proje gereği ilgili otoritelerin logolarının yer aldığı karayolları standartlarına uygun olarak tasarlanmış levhalar ilgili yerlere monte edilmiştir.

Seydişehir Broşürümüz

21x21 ebat, tamamı 250 gr kuşe olarak hazırlanmıştır. Broşürümüzde yapılan anket çalışmaları ve yüzyüze görüşmelerden elde edilen veriler gereği başlık, bilgilendirme ve fotoğraflara yer verilmiştir. Seydişehir'in tarihinde ilk kez çalışılan broşür olması sebebiyle önemli bir eksikliği gidermiş olacaktır.

Seydişehir Turizm Haritamız

Yapılan yüzyüze görüşmeler, ziyaretler ve anket değerlendirmeleri ve yapılan araştırma sonuçlarına göre haritada belirtilmesi gereken ögeler saptanmış ve sunulmuştur. Bu haritalar stratejik önem arzeden noktalara yerleştirilmektedir.

Turizm Haritaları:

9 adet (350x200) ebat olarak; Seydişehir Karabulak girişi, Otogar, Günaydın Tesisleri, Dumlupınar Kavşağı, Antalya yolu benzinlik, Karayolları İstasyonu, Kuğulu, Antalya Yolu (Şadan'ın Yeri), Belediye Kavşağı noktalarına monte edilmiştir.

Ayrıca, 9 adet (150x100) ebat ve 1 adet (112x175) ebat, ayaklı portatif turizm haritası hedef kitle yoğun yerlerde sunulacaktır (Belediye, Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi, otogar vs).

Toplam olarak, 19 adet turizm haritası ile Seydişehir'in hedef kitleye hitap eden yerlerinde sergilenerek doğal zenginliklerin, inanç turizmi mekânlarının, tarihi mekânların görünürlüğü sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu çalışma sonucunda elde edilen veriler etkin bir şekilde kullanılabilirse Seydişehir birçok alanda yerel dinamiklerinden yararlanan daha kalkınmış ve kendi kimliğini korumuş bir yerleşim yerimiz olarak bölgemizin ve ülkemizin gurur kaynağı olacaktır.

Seydişehir'de "kıyamet kopardığımız" söyleniyor.Evet doğru "Ulusal boyuttaki kalite standardı yüksek hizmetlerimizle" bunu yapıyoruz. Ömrü boyunca iki taşı birbirinin üstüne koymayı denememiş,teknik ve bilimsel gerçekleri çarpıtarak sunan, yaptığımız hizmetlerin bitmesini beklemeden daha yapım aşamasında iken sadece suni gündem yaratmak amaçlı her söylemi çok anlamsız buluyoruz.

Belediye olarak hizmetler sektörünün en önemli aktörlerinden biriyiz. Yapmakta olduğumuz hizmetler için; Daha iyisi, daha güzeli, daha vatandaş yararına hangisi olabiliri düşünen zihinlerin ortaya çıktığı an Seydişehir ve Seydişehir halkı için en doğru an olacaktır. Seydişehir için yüreği çarpan; Kamu, STK, özel sektör, mahalli idare ve diğer tüm paydaşlar bunu yapabildiği an iktisadi ve sosyal kalkınmanın yolu açılabilecektir. Sadece eleştirmek, çözüm için önerisiz kalmak çok ucuz bir söylemin ötesinde olamayacak zaman kaybının ötesine geçemeyecektir. Anonim bir sözümüz "Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan çamur atar" der.

Sunduğumuz her hizmet sürecimizde kılavuzumuz; doğruluk, objektiflik, insan odaklılık, bilimsellik ve vatandaşlarımızın öneri ve istekleri olmaktadır. Kişiye özel, kişisel rantlara hizmet eden anlayışa asla izin vermediğimiz hizmetlerimizi sürdürürken doğru zaman ve doğru yerde odaklanmayı ilke haline getirdik. Hiçbir tavır, tutum ve söylem bizi bunun dışına çıkaramaz. Türkiye'de vergisini ödeyen her vatandaşımızın hak ettiği yatırımlar Seydişehir için gerçekleştiğinde de bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Siyasette ve vatandaşlarımız için geliştirdiğimiz her hizmette kaliteli bir duruş sergilemek taviz vermeyeceğimiz en önemli nokta. Zamanımızı verimli, doğru ve güzel işler için harcıyoruz. Haksız, yersiz ve düzeysiz diyalogların yararına inanmıyoruz. Bu açıklamaları da sadece vatandaşlarımıza kendimizi anlatmak adına dile getiriyoruz.

Dolayısıyla, MEVKA projemizin çıktılarını heyecanla vatandaşlarımızla paylaştığımız şu günlerde Seydişehir ve Seydişehirli vatandaşlarımız için yarar sağlayan noktalarda buluşmak, çalışmak, üretmek niyetindeyiz. Bunun farkındalığını yaşıyor vevatandaşlarımızdan aldığımız güç ve güven doğrultusunda hedefimize doğru emin adımlarla yürüyoruz. Seydişehir sevdalısı olarak doğup büyüdüğümüz bu topraklarla özdeşleşiyor ve kültürel, tarihi ve doğal mirasımıza sahip çıkarak bu kapsamda projemizin Seydişehir'imize hayırlı olmasını diliyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title