Haberler

Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetlerine Düzenleme

Tersane bölgesine gelen, kendinden hareket kabiliyeti olmayan 2 bin gros tonun altındaki gemi ve deniz araçları, her biri en az 16 ton çekme kuvvetinde iki römorkör alacak.

Tersane bölgesine gelen, kendinden hareket veya manevra kabiliyeti olmayan, 2 bin gros tonun altındaki gemi ve deniz araçları, her biri en az 16 ton çekme kuvvetinde iki römorkör alacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerine ilişkin usül ve esaslar yeniden belirlendi. Buna göre, tersane bölgesine gelen, kendinden hareket veya manevra kabiliyeti olmayan, 2 bin gros tonun altındaki gemi ve deniz araçları, her biri en az 16 ton çekme kuvvetinde iki römorkör alacak. 2 bin - 5 bin gros ton  arası gemi ve deniz araçlarının ise belirtilen asgari römorkör miktarına ilave olarak en az 16 ton çekme kuvvetinde bir römorkör daha almaları gerekecek.

Gemi boyu 200 metreyi aşmayan ve baş itici pervanelerinin gücü 2 bin KW ve üstünde olan, ro-ro yük gemilerine yanaşma ve ayrılma manevralarında en az 30 ton çeki gücünde bir römorkör kullanılması kaydıyla, römorkör indirimi uygulanabilecek.

Yönetmelik kapsamında ayrıca, yolcu gemilerinin alması gereken römorkörlerin çekme kuvveti ve sayıları ile İstanbul Boğazından geçiş yapacak tehlikeli yük taşımayan gemilerin demirleme sahasına ilişkin koordinatlar da belirlendi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title