Haberler

Kik'in Türkiye Kanadı Bakan Çelik'i Kutladı

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadında yer alan işveren, çalışan, esnaf ve çiftçi örgütlerinin başkanları 65'inci Hükümet'te AB Bakanlığı görevine getirilen Ömer Çelik'i kutladı.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadında yer alan işveren, çalışan, esnaf ve çiftçi örgütlerinin başkanları 65'inci Hükümet'te AB Bakanlığı görevine getirilen Ömer Çelik'i kutladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar ve Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan, AB Bakanı Ömer Çelik'i tebrik etti.

Yapılan ortak açıklamada, Bakan Çelik'in AB Bakanlığına getirilmiş olmasının, Türkiye'nin AB katılım süreci için yeni bir heyecanı ortaya çıkardığı vurgulandı.

Türkiye-AB KİK Türkiye kanadının, bu heyecanın Türkiye-AB ilişkilerinde somut kazanımlara fırsat sağlamasını beklediği ve bunun için de her türlü desteği vermeye hazır olduğu aktarıldı.

Türkiye'nin AB katılım sürecinin, ülkenin iktisadi ve siyasi dönüşüm sürecinin en önemli çıpası olmaya devam ettiğine yer verilen açıklamada, son dönemde ilişkilerde ciddi bir ivme yakalanmış olmasından memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Bu çerçevede, vize serbestisi çalışmalarının tamamlanmasının son derece önemli olduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu alanda sağlanacak başarı, Türkiye'de AB üyelik sürecinin ciddi şekilde zemin kazanmasına katkı sağlayacaktır.

Gümrük Birliğinin kapsamını genişletecek ve işleyişin önündeki engelleri ortadan kaldıracak müzakerelerin başlatılması çalışmaları kendi teknik mecrasında yürütülmelidir. Zira, gümrük birliğinin gelişen şartlara uydurulması ve kapsamının genişletilmesi, Türkiye'nin de AB'nin de yararınadır. Son dönemde başta enerji ve ekonomik konularda olmak üzere, çeşitli alanlarda başlatılan yüksek düzeyli diyalog süreçleri, Türkiye'nin AB katılım sürecine katkı sağlayacaktır."

Önümüzdeki dönemde, enerji, eğitim, kültür, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik ile istihdam ve sosyal politikalar gibi fasıllarda müzakerelerin süratle başlatılması temennisinde bulunulan açıklamada, "Kıbrıs'ta yürütülen müzakereleri de dikkatle takip ediyoruz. Müzakerelerin çözümle sonuçlanması, Türkiye-AB sürecine de ciddi katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla, önümüzde ülkemizin dönüşüm sürecine ciddi katkı sağlayacak bir gündem söz konusudur. Biz, bu yöndeki çalışmalarında daima Sayın Bakanımızın yanında olacağız; desteğimiz ve birlikte çalışma arzumuz her zaman olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ömer Çelik Türk İş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title