Haberler

    Kıbrıslı Rumlar da "Kuzeyde" Değişim İstiyor

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki cumhurbaşkanlığı seçimi adanın diğer tarafında da ilgiyle izleniyor.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki cumhurbaşkanlığı seçimi adanın diğer tarafında da ilgiyle izleniyor. Kuzeydeki seçim güneyin kahve sohbetlerinde, halk arasında gündemin ilk maddelerinden biri ve birçok gazetenin de manşetinde yer alıyor.

    İki taraf arasında Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen müzakereler Akdeniz gaz havzası üzerindeki tartışmalar sonucunda 2014 Ekim ayında Rum tarafının masadan kalkmasıyla durmuştu. Taraflar zaman içerisinde "enerji kavga sebebi mi olacak, yoksa işbirliği için mi kullanılacak" sorusunun cevabını verecek.

    "Kıbrıs konusu çok zaman jeopolitik bir gözle ele alınarak güç gösterisi için kullanıldı. Fakat bu kez ortaya çıkan enerji kaynakları sebebiyle her iki tarafın da önemli tavizler verme imkanı doğdu."(Kyriakos Pierridis, siyasi analist)

    Kuzeyin lideri Güneyliler için önümüzdeki 5 yılda müzakerelerde karşılarına çıkacak olan yüz anlamına geliyor. Ağır basan yaklaşım Eroğlu kaldığı takdirde bir değişiklik olmayacağı ve ancak Akıncı gelirse

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 26 Nisan 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Akdeniz Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title