Haberler

Kıbrıslı Başkandan Genç'e Övgü

Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, meclis üyeleriyle birlikte geldiği Canik ilçesinde belediye tarafından yapılan çalışmalara hayran kaldı. Başkan Osman Genç'i öven Işısal, "Bu çalışmalar çoğu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıyor" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Samsun'un Canik ilçesine gelen Kardeş Şehir heyeti, 3 günlük gezinin ardından memleketlerine döndü. Atakum Grand Amisos Otel'de verilen veda yemeğinde Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ile eşi Ayşe Işısal, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, eşi Eylem Usta ve Değirmenlik Belediye Meclis Üyeleri bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte misafirperverliklerinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Işısal, Canik'te belediye tarafından yapılan çalışmaların hayranlık uyandırdığını ve çoğu Büyükşehir Belediyesi'nin dahi yapamadığını söyledi.

Canik Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden KKTC Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, "Canik'i son derece gelişmiş bulduk. Başkanımız tarafından yapılan çalışmaları yakından inceleme imkanı bulduk. Gördüğümüz bütün eğitim, kültür, spor tesislerinin yanında yapılan kentsel dönüşüm yatırımları gerçekten büyük çalışmalar. Canik'te 7'den 77'ye herkese hitap eden yatırımlar var. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi, Canik Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, Engelsiz Kafe ve Park, Hanım Konakları gibi çalışmaları gezdiğimiz çoğu Büyükşehirlerde göremedik. Canik Belediyesi'nin bu tecrübesinden ve Başkanımızın bilgi birikiminden mutlaka faydalanacağız" diye konuştu.

Dünyanın artık daha küçük olduğunu ve şehirlerin yarıştığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz de Canik Belediyesi olarak şehrimizi bu yarışın en önüne taşımak için çalışıyoruz. Bu manada dünyanın değişik yerlerindeki şehirlerle etkileşim içerisinde olduğumuz gibi yine dünyanın pek çok noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Biz, dar perspektifte bir yönetim anlayışıyla değil, geniş bir vizyon ve yüzünü dünyaya dönen bir anlayışla şehrimizi gelişmiş şehirler sınıfına sokmanın mücadelesini veriyoruz. Bu manada kardeş şehirlerimizle de gerek teknik, gerekse bilgi anlamında alışverişlerimiz olacaktır. Biz bilgi ve tecrübemizi Kıbrıslı kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Yaptıkları çalışmaları kısa vadeli çözümler yerine 20-30 yıllık planlar dahilinde geleceğe yönelik olarak hayata geçirdiklerine vurgu yapan Genç, "Kentsel dönüşümlerle mimari estetik kazandırdığımız şehrimize, yaptığımız kültür, eğitim, sanat ve spor tesisleriyle de bilgili, donanımlı, ahlaki ve manevi değerlerini bilen bir gençlik yetiştirerek, ahlaki estetikliği kazandırıyoruz. Yani mimari ve ahlaki estetik yanyana geldiğinde şehrin ruhunu oluşturuyoruz. Biz şehrimize bu iki koldan yatırımlar yaparak ruhu olan, daha yaşanabilir bir şehir ortaya çıkarıyoruz" dedi.

Veda gecesinin sonunda Başkan Osman Genç ile eşi Nimet Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile eşi Eylem Usta, Kıbrıslı misafirlerine hediyeler verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Osman Genç Nimet Genç Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title