Haberler

Kıbrıs Yeşil Hat'a Gönüllü Gözlemciler Geliyor

Kıbrıs Rum Adalet Bakanı Yonas Nikolau, tarım ürünlerinin KKTC’den Güney Kıbrıs’a “yasa dışı şekilde” geçişinin önlenmesi için gönüllü gözlemcilik unsurunun Yeşil Hat boyunca yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Kıbrıs Rum Adalet Bakanı Yonas Nikolau, tarım ürünlerinin KKTC'den Güney Kıbrıs'a "yasa dışı şekilde" geçişinin önlenmesi için gönüllü gözlemcilik unsurunun Yeşil Hat boyunca yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Politis ve diğer gazeteler, Nikolau'nun dün düzenlediği basın toplantısında, Rum polisinin Yeşil Hat boyunca ikamet eden veya tarımla uğraşan herkesle işbirliği içerisinde kaçakçılığı önlemek için çalışacağını açıkladığını yazdı.

Rum Polis Müdürü Zaharias Hrisostomu ise, konunun tüm unsurlarıyla incelendiğini ve programın uygulanması konusunda ayrıntılı plan hazırlandığını belirtti.

Rum Kesiminde özellikle sınır bölgelerinde olmak üzere evlerde ikamet eden ihtiyat askerlerine zimmetli silah ve cephanede bulunuyor.

Rum yetkililer bunu " Türk askerine karşı her pencere, bir mevzi" şeklinde açıklamışlardı. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güney Kıbrıs Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title