Haberler

Kıbrıs'ta Yüksek Sıcaklıklar Elektrik Santrallerini Vurdu

Kıbrıs genelinde 43 derecenin üstünde seyreden sıcaklıklar pek çok yerde elektrik santrallerinin devre dışı kalmasına neden oldu.

Kıbrıs genelinde 43 derecenin üstünde seyreden sıcaklıklar pek çok yerde elektrik santrallerinin devre dışı kalmasına neden oldu. KKTC Meteoroloji dairesi ise aşırı sıcakların hafta boyunca süreceğini açıkladı.

Kavurucu sıcaklarla birlikte KKTC'de elektrik tüketimi de bugün 290 MW ile rekora ulaştı ve Kalecik ile Teknecik santrallerindeki ünitelerin büyük kısmının devre dışı kalmasıyla ülke geneli öğle saatlerinde elektriksiz kaldı.

Kıb-Tek yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Teknecik'te dizel santraller devre dışı kalırken, buhar santralleri devrede. AKSA şirketine ait Kalecik santralinde ise 60 MW'lık ünitelerden biri devreden çıktı.

Öğle saatlerinde 290 MW'a ulaşan toplam tüketimin ancak 75 MW'ının karşılanabildiğini bildiren yetkililer, santrallerin devreden çıkma nedeninin saptanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdiler.

Akşam saatlerine doğru kademeli olarak elektriğin bölge bölge de olsa verilmesi bekleniyor. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kalecik Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title