Haberler

Kıbrıs?ta Liderler Yeniden Bir Araya Geldi

Dha DIŞ HABER- Kıbrıs'ta liderler yeniden bir araya geldi Ali RUHLUEL LEFKOŞA, 13 ŞUBAT (DHA) KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs sorununa çözüm bulma amaçlı müzakereler çerçevesinde bugün yeniden bir araya geldiler.

Dha DIŞ HABER- Kıbrıs'ta liderler yeniden bir araya geldi

Ali RUHLUEL LEFKOŞA, 13 ŞUBAT (DHA)

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs sorununa çözüm bulma amaçlı müzakereler çerçevesinde bugün yeniden bir araya geldiler. Liderlerin görüşmesi Ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada gerçekleşti. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı? görüşme sonrası KKKTC Cumhurbaşkanlığında basına görüşme ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Müzakerelerde tıkanıklık yok' müzakere süreci hızlanacak?

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakerelerde tıkanıklık olmadığını ancak zor konuların görüşüldüğüne vurgu yaparak, müzakerelerin hızlanması için müzakerecilerin daha çok çalışacağını kaydetti.

'Ümit ederim 2016 yılı gerçekten Kıbrıs için kalıcı barışa adım attığımız bir yıl olur'

Akıncı, 'Eğer önümüzdeki 1-2 ay içinde ilerleme sağlanan 4 başlığın geri kalan uzlaşılmayan noktalarında iyi bir uzlaşma zemini yakalarsak, hemen ardından toprak ve güvenlik, garantiler konularının da bağlanmasıyla, umut ederim ki 2016 yılı gerçekten Kıbrıs için kalıcı barışa adım attığımız bir yıl olur. Her iki tarafta da halkın onay verebileceği Kıbrıs'ın geleceğini bugünkünden çok daha iyi bir noktaya taşıyacak olan bir anlaşmayı sağlayabiliriz' dedi.

'(dönüşümlü başkanlıkta) henüz bir uzlaşma yok'

Mustafa Akıncı, 'Dönüşümlü Başkanlık' konusunda da; 'Bizim anlayışımız ortada, onların bu konudaki sıkıntıları var, öyle söylüyorlar, dolayısıyla bu konuda henüz bir uzlaşma yok. Ama bir uzlaşma olmasının kaçınılmaz olduğu düşüncesindeyim. Çünkü bu konuda tavrımız çok açık ve net' diye konuştu.

'KKTC'nin resmi vatandaşlık verilerini müzakere masasında 'yaz boz tahtası' yapamam, ciddiyet devam etmeli?

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 'vatandaşlık' konusunda ise; 'Bu konuda düşüncelerim gizli değil, ben masada KKTC'nin resmi verilerine göre müzakere yürütüyorum. Bu verileri ikide birde 'yaz boz tahtası' yapamam. Dolayısıyla müzakere masasındaki ciddiyet de devam etmeli? ifadelerini kullandı. Liderlerin bir sonraki görüşme 26 Şubat Cuma günü yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nikos Anastasiadis Mustafa Akıncı Kıbrıs Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title