Haberler

Kıbrıs'ta Liderler Müzakerelerde Bir Sonraki Aşamaya Geçilmesi Hususunda Anlaştı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bugün yaklaşık 2.5 saat süren görüşmesinde, müzakerelerde bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya vardıkları açıklandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in bugün yaklaşık 2.5 saat süren görüşmesinde, müzakerelerde bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya vardıkları açıklandı.

Liderlerin bugünkü görüşmesi 12.30 sıralarında tamamlandı. Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Özel Danışmanı Espen Barth Eide, liderlerin üzerinde uzlaştığı ortak açıklama metnini okudu. Liderlerin arkadaşça ve yapıcı bir atmosferde geçen bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Eide, bugünkü toplantıda liderlerin bundan sonraki sürece dair bir ortak metin üzerinde anlaşmaya vardıklarını kaydetti. Liderlerin Kıbrıs sorununda ilerleme kaydedilmesi için mevcut durumu gözden geçirdiğini ifade eden Eide, müzakereciler ve müzakere heyetlerinin bütün konularda karşılıklı öneri sunmayı tamamladıkları konusunda fikir birliğine vardıklarını bildirdi.

Eide, liderlerin bugüne kadar büyük iş yaptığını fark ederek ikinci aşamanın tamamlandığını ve bir sonraki aşamaya geçilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını dile getirdi. Liderlerin sonuç alıcı birbirine bağlı bir şekilde ve dayanışma içerisinde kazan-kazan yaklaşımıyla müzakereleri sürdürme taahhüdünde bulunduklarını ifade eden Eide, erken zamanda bir anlaşmaya varılması ve ardından her iki tarafta da eş zamanlı referanduma gidilmesi hususunda çalışılması yönünde de liderlerin anlaştıklarını belirtti. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Nikos Anastasiadis Derviş Eroğlu Güney Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title