Haberler

Kıbrıs Gazileri Hasret Giderdi

Kıbrıs Barış Harekatı'nda aynı bölükte görev yapan askerler ve aileleri Adana'nın Kozan ilçesinde bir araya geldi

Türkiye'nin 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı sırasında aynı bölükte görev yaparak gazilik unvanı alan askerler ile aileleri, Kozan ilçesinde düzenledikleri etkinlikte bir araya geldi.

Yaverin Konağı'ndaki etkinliğe ev sahipliği yapan Kıbrıs gazisi Ömer Faruk Kaymaz, aynı bölükte askerlik yaptıkları arkadaşlarıyla birbirlerini unutmamak için son 3 yıldır biraraya geldiklerini ve anılarını tazelediklerini, son toplantıyı da memleketi Kozan'da düzenlediğini belirtti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nda çarpışmaya düğüne gider gibi gittiklerini ifade eden Kaymaz, bundan sonra her yıl bir araya gelmeye çalışacaklarını anlattı.

Harekat sırasında teğmen rütbesiyle 28. Tümen Tank Taburu Karargah Bölüğü komutanı olduğunu bildiren emekli yarbay Sabri Yardımcı da hareketta omuz omuza görev yaptığı askerlerle 40 yıl sonra birlikte olmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta tüm Türk askerlerinin kahramanca savaştığını, bölüğündeki askerlerin de vatanı ve milleti için üstün bir gayretle görev yaptığını anlatan Yardımcı, bölüğünün harekatı kayıp vermeden tamamladığını kaydetti.

Yardımcı, gazetecilerin bir sorusu üzerine, Beşparmak Dağları'na çıkan tankla ilgili bir çok kaynakta yanlış bilgiler ve yalan haberler bulunduğunu da ifade etti.

Söz konusu tankın ana görevinin 28 Temmuz'daki 1. harekatta son tepe olan 1023 rakımlı tepenin alınması olduğunu bildiren Yardımcı, şunları aktardı:

"Rumların 1. ateşkesi ihlal etmesi üzerine Türk tarafınca karşılık verilmiştir. Tankın görevi son tepe olan 1023 rakımlı tepenin ele geçirilmesiydi. O tepe alındı. Ondan sonra Laptakarava harekatı başladı. Laptakarava harekatı için başka bir komutanımız tankı alıp harekata katıldı. O sırada tank mayına girdi ve orada kaldı. Dönemin 28. Tümen Komutanı Osman Fazıl Polat ve Bolu Komanda Tugayı Komutanı Sabri Demirağ hareketta aktif görev almıştır. Kıbrıs Barış Harekatı ile özdeşleşen ve bir anıt olan bu tank halen orada durmaktadır ve ilelebet duracaktır"

Gaziler Erdem Ulukan, Ender Kesikburun ve Nurettin İnan da birlikte görev yaptıkları komutanları, arkadaşları ve aileleriyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını, bir sonraki toplantının İzmir'de, 5'inci toplanın ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılmasını planladıklarını belirtti.

Kıbrıs gazileri ve aileleri daha sonra ilçenin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi. - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Kaymaz Kozan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title