Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. Yıl Dönümü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Devrim Bulvarı'nda düzenlenen törende, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Temel, burada yaptığı konuşmada, 43 yıl önce Kıbrıs'ın büyük bir drama sahne olduğunu belirtti.

Bu acıların yaşanmasıyla Türk varlığının tamamen ortadan kaldırılmasının ve Kıbrıs'ın tümüyle Yunanistan'a bağlanmasının istendiğini ifade eden Temel, şöyle konuştu:

"Böylece, Türkiye batıdan güneye kuşatılıp, Akdeniz'den tecrit edilmiş olacak ve dolayısıyla yaşam alanı daraltılacaktı. Türkiye, Kıbrıs'ta oluşan bu oldu bittiye şüphesiz seyirci kalamazdı. Kıbrıs Türk'ünü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak anavatanın namus borcudur."

Kıbrıs'ta 43 yıldır barış ve huzurun hakim olduğunu anlatan Temel, şehit ve gazileri minnet ve şükranla andıklarını dile getirdi.

Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Terken, Ereğli Belediye Başkan Vekili Atilla Bulak, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Temel Şahin Zonguldak Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title