Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. Yıl Dönümü Yıl Dönümü

Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen Havzalı şehidin annesini ziyaret etti.

Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen Havzalı şehidin annesini ziyaret etti.

Dernek Başkanı Saat, Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan ve Boğaz Şehitliği'nde defnedilen Ali Rıza Karaoğlan'ın Ilıca Mahallesi'nde yaşayan 98 yaşındaki annesi Hatice Karaoğlan'ın evine giderek ziyaret etti.

Anne Karaoğlan, acısının yıllar geçse de aynı olduğunu dile getirerek, "Bir tek üzüldüğüm Ali Rıza'mın gözlerini bir daha göremediğim. Keşke bir kez daha görseydim. Oğlumun kabrini bir kez ziyaret ettim. Ömrüm yeterse bir kez daha gitmek istiyorum. Ne yapalım, vatan sağ olsun. Bizim de kaderimizde bu varmış." dedi.

Başkan Saat de, Kıbrıs Barış Harekatı'nın Türk'ün haksızlığa ve zulme karşı dik duruşunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Barış harekatına Havza'dan 64 askerin katıldığını ve 2 şehitleri olduğunu anımsatan Saat, "62 gazimizden 26'sı ilçemizde yaşıyor, 53 gazimiz ise sağ. Kıbrıs Türkleri'nin can güvenliğini, ırz ve namusunu, hak ve hürriyetlerini korumak için her türlü fedakarlığı yapmış bulunan şehitlerimiz ve vatanımız uğruna canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş gazilerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Karaoğlan Kıbrıs Ilıca Havza Politika Güncel Haberler

title