Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. Yıl Dönümü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs'ta sorunların çözülmesi, Kıbrıs ile Türkiye ilişkilerinin çok daha güçlü olması, Kıbrıs'ın uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesi demektir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs'ta sorunların çözülmesi, Kıbrıs ile Türkiye ilişkilerinin çok daha güçlü olması, Kıbrıs'ın uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesi demektir." dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü dolayısıyla KKTC'ye gelen Kılıçdaroğlu, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından makamında kabul edildi. Kabulde Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu.

Özgürgün, kabulde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nu Başbakanlık'ta ağılamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anavatan Türkiye ile olan ilişkilerin, hükümetler düzeyinde olmadığını, Anadolu halkı ile Kıbrıs Türk halkı düzeyinde olduğunu ifade eden Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini, Türkiye'de yaşanan olumsuz bir olayda Kıbrıs Türk halkının da üzüntü duyduğunu vurguladı.

Başbakan Özgürgün, anavatan ile KKTC arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu, bunun göstergelerinden birinin de Türkiye'den KKTC'ye gelen su olduğunu kaydeden Özgürgün, Kıbrıs'ta muhtemel bir çözüm halinde suyun Güney Kıbrıs'a da "barış suyu" olarak gidebileceğini ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının adada kalıcı bir anlaşma temenni ettiğini ancak Kıbrıs'ta 48 yıldır bir anlaşmaya varılmamasının sorumlusunun Kıbrıs Rum tarafı olduğuna işaret eden Özgürgün, gerek Türkiye gerekse Kıbrıs Türk halkının bir anlaşmayı her zaman desteklediğini, 2004'deki referandumda Kıbrıs Türk halkının çözüm planına evet demesinin bunun somut göstergelerinden biri olduğuna işaret etti.

Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının adada bir anlaşmanın tarafı olduğunu belirterek, "anlaşma olsa da olmasa da Kıbrıs Türk halkı Türkiye ile birlikte güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir." diye konuştu.

"Kıbrıs'a bir milli dava olarak bakarız"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da KKTC'de bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü dolayısıyla 20 Temmuz'da Kıbrıs Türk'ünün sevincine ortak olmanın kendileri açısından çok önemli arz ettiğini söyledi.

"Kıbrıs'a bir milli dava olarak bakarız." diyen Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs'ta sorunların çözülmesi, Kıbrıs ile Türkiye ilişkilerinin çok daha güçlü olması, Kıbrıs'ın uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesi demektir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hüseyin Özgürgün Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title