Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. Yıl Dönümü

Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı günlerde zor şartlar altında Kıbrıs Türk halkının yanında olan Türkiye Cumhuriyetinin bugün her alanda çok daha güçlü olduğunu belirterek, "Milli iradeyi gasp etmeye yönelik hainane bir darbe teşebbüsünü aziz milletimizin, emniyet güçlerimizin, siyaset ve medya mensuplarımızın el ele vererek, cansiperane bir direniş göstererek püskürtmesi ile demokrasimiz ve milli birliğimiz daha da güçlenmiştir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü ile Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kıbrıs Türk'ünü hürriyetine kavuşturarak Ada'nın eşit ve ortak sahibi kılan Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümünün idrak edildiğini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramını kutlayan Yıldırım, Kıbrıs Türk halkının yıllardır mücadelesini sürdürdüğü milli davadan asla taviz vermeyeceğini, hürriyet ve istiklalini koruyacağını, meşru haklarından vazgeçmeyeceğini ve baskılara boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini bildirdi.

Kıbrıs Türk'ünün hukukunu muhafaza etmek için sürdürdüğü kararlı mücadelesinde her zaman yanında olan anavatan Türkiye'nin 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Barış Harekatı ile tesis edilen barış, istikrar ve huzurun güvencesi olmaya devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"O gün zor şartlar altında Kıbrıs Türk halkının yanında olan Türkiye Cumhuriyeti bugün her alanda çok daha güçlüdür. Milli iradeyi gasp etmeye yönelik hainane bir darbe teşebbüsünü aziz milletimizin, emniyet güçlerimizin, siyaset ve medya mensuplarımızın el ele vererek, cansiperane bir direniş göstererek püskürtmesiyle demokrasimiz ve milli birliğimiz daha da güçlenmiştir. Güçlü Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında durmaya devam edecektir. Bu vesileyle, 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısında tavrını milli iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana koyan Kıbrıslı kardeşlerime teşekkür ediyorum. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını bir kez daha kutlarken aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, Kıbrıslı Türk kardeşlerimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum."

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Kıbrıs Politika Haberler

title