Haberler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. Yıl Dönümü

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Kıbrıs Türkü ilelebet yaşasın ve biz burada nice şafak nöbeti tutalım. Kuzey Kıbrıs için daima barış dolu günler gelsin. Bundan sonra bu adada acı yaşanmasın" dedi.

KKTC Dış Basın Birliği'nin organize ettiği ve bazı muharip dernek ve sivil toplum kuruluşların da katkılarıyla gerçekleştirilen Şafak Nöbeti, Yavuz Çıkarma Plajı'nda 19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gece tutuldu. Nöbete, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelcisi Halil İbrahim Akça, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Nöbette,  40 yıl önce Yavuz Çıkarma Plajı'na ayak basan temsili 50. Alayı sahile gelerek sancaklarını açıp mücahitlerle buluştu. Etkinlikte ayrıca sanatçı Zuhal Olcay sahne aldı. Olcay'a Burçin Büke piyanosu ve yazar-müzisyen Kürşat Başar saksafonuyla eşlik etti.

KKTC Din İşleri Dairesi'nde görevli din görevlileri şehitler için dua okudu. Sabah ezanı ile temsili olarak Mehmetçikle Mücahit kucaklaştı. Gaziler botlarla sahile çıktı. Sahilde ellerinde meşalelerle bekleyen vatandaşlar da sahile çıkan gazilerle buluştu.

-"Şafak Nöbeti, Kıbrıs'ın sembolü"-

Başbakan Yardımcısı Atalay, burada yaptığı açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü nedeniyle burada olmaktan dolayı memniyetini dile getirerek, Şafak Nöbeti'nin Kıbrıs'ın bir sembolü haline geldiğini söyledi.

"Hem şehitlerimizi burada rahmetle anıyoruz hem de gençlerimize bu kazanımların kolay olmadığını burada anlatmış oluyoruz" diyen Atalay, elimizde var olan kıymetlerin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Bundan 40 yıl önce buraya çıkarma yapan gazileri yad ettiklerini belirten Atalay,  "Hepimizin duygulu olduğumuz bir gece. Her sene buraya katılım bir kez daha artıyor. Kıbrıs Türkü ilelebet yaşasın ve biz burada nice şafak nöbeti tutalım. Kuzey Kıbrıs için daima barış dolu günler gelsin. Bundan sonra bu adada acı yaşanmasın" diye konuştu.

Dış Basın Birliği Başkanı ve Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar da binlerce Kıbrıs Türk'ünün bu kutsal mekanda, kutsal tarihte yeniden bir araya geldiğini belirterek, "19 Temmuz'u 20 Temmuz'a bağlayan gecenin Kıbrıs Türk'ü için çok önemli bir gece olduğunu" söyledi.

Bugün hem şehitlerimiz için buradayız, hem anavatanla yavruvatan arasındaki o kopmaz bağ için buradayız" diyen Tampınar, "Bugün Kıbrıs Türk'ü buraya geliyorsa binlerce yürek bu kutsal mekanda bu nöbeti tutuyorsa bu aynı zamanda anavatana olan bağlılığının da bir simgesidir. Biz bu akşam burada yıllarca yüreğine taş basmış analara saygımızdan, yıllarını mevzilerde silah başında bizlerin canını, namusunu korumakla geçiren babalarımıza hürmeten buradayız" değerlendirmesinde bulundu. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Beşir Atalay Türkiye Kıbrıs Akça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
title