Haberler

Kgc Başkanı Kösedağ: Milletin Oluşturduğu Sinerji, Darbecilerin Planlarını Altüst Etti

Basında sansürün kaldırılmasının 108'inci yılında gazeteciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Basında sansürün kaldırılmasının 108'inci yılında gazeteciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, "Milletimiz, vatanımız ve medya çalışanlarının birlikte oluşturduğu sinerji, meydanlarda her akşam yaşanan bu sinerji, terör örgütünün bütün planlarını altüst etmiştir" dedi.

Basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908'in kaldırılması nedeniyle kutlanan Basın Bayramı etkinlikleri kapsamında Kayseri'deki gazeteciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. KGC Başkanı Metin Kösedağ, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Meydanda güvenliği sağlayan polisler, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın, basın mensuplarına gönderdiği selamı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ'a iletirken, Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Kenanoğlu da, meydana gelerek basın mensuplarına, kırmızı ve beyaz renklerde üzerinde 'Türkiye' yazan şapka dağıttı.

KGC Başkanı Kösedağ, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardında ülkedeki bütün medya mensuplarının halkla birlikte hareket edip demokrasiye sahip çıktığını söyledi. Kösedağ, "FETÖ terör örgütünün ülkede yarattığı kaos, son günlerde epeyce canımızı sıktı ama Allah'a şükürler olsun, artık sonuna gelindi. Milletimiz, vatanımız ve medya çalışanlarının birlikte oluşturduğu sinerji, meydanlarda her akşam yaşanan bu sinerji, terör örgütünün bütün planlarını altüst etmiştir. Ülkemize ve vatanımıza gelebilecek her türlü tehlikeye basın kuruluşları olarak karşı duracağımızı buradan belirtiyorum. Ayrıca bugün bizleri yalnız bırakmayan emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title