Haberler

KEY Alamayanlara Müjde

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında, ilgili kurum ve kuruluşların, hak sahipleri listelerini 17 Ocak'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY birimine iletmeleri gerekiyor. İlk ödeme Şubat ayı içinde yapılabilecek.

Yönetmelik değişikliği ile yabancı uyruklu KEY hak sahiplerine, TC kimlik numarası yerine, yabancı kimlik numarası veya vergi numarası ile başvurmaları halinde yardımlarını alabilme imkanı getirildi. Yetkililer, bu düzenleme ile çalıştıkları dönemde haklarına KEY tahakkuk eden ancak daha sonra TC vatandaşlığından çıkmaları nedeniyle TC kimliği olmayan ve kimlik ibraz edemedikleri için adlarına tahakkuk eden yardımları şubelerden alamayan bin civarında vatandaşın sorununun çözüldüğünü belirtti.

Kanun değişikliğine paralel olarak, mülga 3320 sayılı kanuna göre yasal süre içinde çalıştıkları kurumlara itirazlarını yapmış ve bu itirazlar değerlendirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarca hazırlanan listeler, 17 Ocak gününe kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası KEY birimine iletilecek.

İlgili kurum ve kuruluşlarca 17 Ocak'a kadar bankaya gönderilen listelerde belirlenen hatalı bildirimler, banka tarafından azami 3 ay içinde ilgili kurumlara düzeltme işlemleri için iade edilecek. Hatalı bildirimlerin düzeltilmesi ile ilgili süre 31 Aralık 2010'da sona erecek. Ancak kurum ve kuruluşlar süre sonunu beklemeden düzeltmesi tamamlanan listeleri 3'er aylık dönemler halinde bankaya gönderecek. Bu düzeltme sırasında, 30 Haziran 2010'dan sonra yeni hak sahibi bildirimi yapılmayacak.

Banka, 17 Ocak'a kadar yapılacak bildirimlerden hatasız olanlara göre hazırlanacak listeleri 31 Mart 2010'a kadar, kurum ve kuruluşlarca düzeltme işlemleri yapılarak gönderilen listeleri ise üçer aylık dönemler halinde Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (EGYO) gönderecek.

-İLK ÖDEME ŞUBAT'TA YAPILACAK

Yasa ve yönetmelikte ilk listenin yayımlanması için 31 Mart'a kadar süre verilmesine karşın, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, KEY biriminin yoğun çalışmaları sayesinde, ilk ödemenin Şubat ayı içinde yapılabileceğini bildirmişti.

İlgili kurum ve kuruluşlar ve SGK geçen yıl listeleri zamanında bildiremedikleri için yasa çıkarılarak süre uzatımına gidilmişti. Bu kurumların büyük bölümü daha önce hazırladıkları ve ellerinde hazır tuttukları listeleri gönderdiği için, KEY birimi şu anda bu listelerin doğruluk kontrollerini yapıyor. Bu nedenle yeni listenin Şubat'ta yayımlanması mümkün görünüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title