Haberler

Kesob Başkanı Ahmet Övüç Açıklaması

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, hijyen eğitiminde son tarihin 5 Temmuz 2014 olduğunu açıkladı.

KESOB Başkanı Ahmet Övüç, "Bilindiği üzere 5 Temmuz 2013 tarihinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından müştereken çıkartılan "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" ile; gıda üretim ve perakende işyerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların portör muayeneleri ve tetkiklerinin yapılmayıp, bunun yerine çalışanların hijyen eğitimi alması gerektiği ve yönetmelik kapsamında bulunan iş yeri sahipleri ve işletenlerin 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarının eğitim almalarını sağlamakla yükümlü oldukları hükmü getirildi" dedi.

Övüç, açıklamasında şu uyarılarda bulundu:

"Yönetmelikte belirtilen iş kollarında çalışan kişilerin 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi alması zorunludur. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda ise iş yeri sahipleri ve işletenlerin de bu eğitimi almaları gerekmektedir. Söz konusu eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün illerde/ilçelerde bulunan halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, turizm eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri tarafından düzenlenmektedir.

Bu yönetmeliğe göre gerçekleştirilecek denetimler sırasında, işyerinde doğrudan hizmetin içinde olan çalışanların hijyen eğitimi belgelerinin bulunup bulunmadığı sorgulanacaktır. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin geçici 1. maddesinde belirtilen 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarına hijyen eğitim belgesi aldırmayıp, bu tarihten sonra belge almayan kişileri çalıştıran işyerleri hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre işlem yapılacaktır. Fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılıklar olarak değerlendirilecek olup, kişi başı 250-1000 lira arasında cezai müeyyide ile karşı karşıya kalınabilecektir.

Yönetmelik kapsamında olan iş yeri sahipleri ve işletenlerin mağdur olmamaları bakımından mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ediyor, saygılar sunuyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title