Haberler

Keşmir'de 3 Müslümanı Öldüren Hint Askerlerine Müebbet

Hindistan'da askeri mahkeme, 2010 yılında 3 Müslüman sivili öldüren 7 askeri ömür boyu hapse mahkum etti.

Hindistan'da askeri mahkeme, Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölgesinde 2010'da üç silahsız Müslüman sivili öldüren 7 askeri ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, askerlerin Keşmir'in Pakistan sınırına yakın Macchil bölgesinde para ve iş vaadiyle kandırdıkları Shahzad Ahmad Khan, Mohammad Shafi Lone ve Riyaz Ahmad Lone'yi öldürmekten ömür boyu hapisle cezalandırılması karar verdi.

İçişleri Bakanı Ömer Abdullah, kararı memnuniyetle karşılayarak "Keşmir tarihinin temize çıkmasında önemli bir adım" olarak niteledi.

Riyaz Ahmad Lone'nin annesi Naseema Bano, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hindistan askerlerinin çocuklarını militanlar olarak göstererek "sahte bir çatışma" ortamı yarattığını söyledi.

Hindistan'ın kontrolündeki Keşmir bölgesinde 30 Nisan 2010'da sınır kontrolü yapan 7 asker, iş ve para vaadiyle kandırdıkları 3 sivil Müslümana militan kıyafetleri giydirip silah vererek öldürmüştü. Hint askerleri, 3 Müslümanın Pakistanlı militanlar olduğunu iddia ederek çatışmada öldürdüklerini ileri sürmüştü.

Saldırının ardından Keşmirlilerin düzenlediği birçok protestoda 120'den fazla kişi polis tarafından öldürülmüştü.

Hindistan'da terörle mücadele kapsamında militanları öldüren askerler mükafatlandırılıyor.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi yaşamını yitirmişti. Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlıklarını ilan etmek ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemde bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title