Haberler

Keskinoğlu İç Pazardaki Payını %12'ye Çıkaracak

Güncelleme:

Piliç üretimin yanı sıra Tavvuk markasıyla fast food sektörüne de giren Keskinoğlu, bu yıl faaliyete aldığı saatte 6 bin adet kesim kapasiteli piliç işleme tesisiyle piliç eti kesim kapasitesini yüzde 30 artırdı.

Aynı zamanda bu yatırımla 200 kişiye istihdam sağlayan firma, iç pazardaki payım yüzde 12'ye yükseltmeyi hedefliyor. Yıllık 170 bin ton piliç eti üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, 18 milyon TL'lik yatırımla 6 bin metrekare kapalı alana kurdukları yeni piliç işleme tesislerini nisan ayında devreye aldıklarını kaydetti. Tesisin yıllık 40 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Keskinoğlu, "Saatte 6 bin adet kesim kapasitesine sahip kesimhanemizle birlikte piliç eti kesim kapasitemizi yüzde 30 artırdık ve yıllık kesimimizi 170 bin tona yükselttik. Ayrıca 200 kişiye daha istihdam sağladığımız bu tesisimizle, iç pazardaki payımızı yüzde 9'dan yüzde 12'ye yükseltmeyi amaçlıyoruz" dedi. 2012 yılında doğal üretime yatırım yapmaya başladıklarına da değmen Keskinoğlu, çiftliklerini serbest dolaşım kümeslerine dönüştürme çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

2015 yılsonuna kadar bu alanda toplam 35 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını kaydeden Keskinoğlu, 'Tüketicilerimiz için en çok önemsediğimiz konu olan 'doğal ve sağlıklı beslenmenin altını çizmek için bu yılın başında tüm ambalajlarımızı ve filo araç giydirmelerimizi doğallık temasıyla yeniledik." diye konuştu. Fast food sektöründe de hizmet vermeye başladıklarını belirten Keskin Keskinoğlu, "Merkezi Manisa Akhisar'da olan ve 2010 yılında girdiğimiz fast food sektöründe Tavvuk markasıyla faaliyet gösteriyoruz. Tavvuk, Akhisar ile birlikte, İstanbul'da Acıbadem, Nişantaşı, Profilo AVM, Kağıthane AXIS AVM, Eyüp Vialand AVM ve Sarıyer'deki bir franchise şube olmak üzere toplamda yedi zincir mağazayla hizmet sunuyor" şeklinde konuştu. İlk mağazası Nisan ayında açılan franchise şube sürecini bu yıl hızlandıracaklarına değinen Keskinoğlu, firmaları bünyesinde mağazalar açmaya devam edeceklerini aktardı.

Keskinoğlu, 2013 yılsonunda 20 şubeye ulaşmayı planladıklarını iletirken, 2015 yılında ise şube sayılarını 100'e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Yatırımlarını hayata geçirdikleri 2012 yılını 891 milyon TL ciro ile kapattıklarının da bilgisini veren Keskin Keskinoğlu, "Piliç etinde tüm Avrupa'nın kullandığı hava soğutma sistemini ilk biz kullandık ve piliçlerin raf ömrünü 11 güne uzattık. Bu sistemle hava ile soğutulan piliçlerin içlerindeki su oranı sıfırlanarak, tüketicimize su içermeyen piliçler sunuyoruz. Kullandığımız yeni teknolojilerle sektörün öncü firması olduk. Keskinoğlu olarak şu anda piliç eti sektöründe ilk 3 firma arasmda yer alıyoruz. 50'nci yılımızı kutladığımız bu yıl bu yıl ise ciromuzu 1 milyar TL'ye yükseltmeyi hedefliyoruz." ise ciromuzu 1 milyar TL'ye yükseltmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. Geçen yıl 75 ülkeye 88 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerinden de bahseden Keskinoğlu, bu yü ihracatlarını yüzde 30 artırarak, 115 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Sektördeki gelişmelere de değinen Keskin Keskinoğlu, şu bilgileri verdi: "Dünyadaki piliç eti ve yumurta üretiminin son 25 yülık süreçte ulaştığı seviyeye bakıldığında, üretim kalitesine paralel olarak yaşanan tüketim artışı sektörümüzün ileriye güvenle bakmasını sağlıyor. Türkiye, 2011 yüında 1 milyon 625 bin ton olan piliç eti üretimini, 2023 yılında yaklaşık 3 milyon tona çıkarmayı hedefliyor. Kişi başına kanatlı et tüketiminin de aynı tarihte 30 kilogram olması bekleniyor. İhracatm da 2023'te 1 milyar 250 milyon doların üzerine çıkması için çalışmalar yürütülüyor. 2023'te kişi başına yumurta tüketimi 180 adetten 250 adede yükseltilebilmesi için üretimin 21 milyar adede çıkarılması planlanıyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Keskinoğlu Akhisar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title