Haberler

Kesk Yönetici ve Üyeleri Hakkındaki "Terör Örgütü Üyeliği" Davası

KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Şimşek'in de arasında bulunduğu 34 kişinin, "terör örgütü DHKP/C'ye üye oldukları" iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi Savunmasını yapmayan sanıklar ve avukatları, TMK'nın 10. maddesiyle görevli mahkemeyi kaldıran yasanın Cumhurbaşkanının onayına sunulduğunu hatırlatarak, yasanın kabulü halinde dosyanın gönderileceği mahkemede savunma yapmak istediklerini bildirdiler.

KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in de arasında bulunduğu 34 kişi hakkında, "terör örgütü DHKP/C'ye üye oldukları" iddiasıyla açılan davanın ikinci celsesi görüldü.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Şimşek ile birlikte 24 sanık ve avukatları katıldı.

Sanık avukatlarından Murat Yılmaz, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi gibi Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli ve yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin yasanın TBMM'de kabul edilerek, onay için Cumhurbaşkanı'na gönderildiğine dikkat çekti.

Yasanın onaylanması halinde mahkemenin dosyayı başka mahkemeye göndereceğini belirten Yılmaz, bu durumda savunmaları o mahkemede yapmak istediklerini bildirdi ve "savunma için süre" istedi.

Sanıklar ile avukatları da Yılmaz ile aynı talepte bulunduklarını kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün'ün, eksiklerin giderilmesini talep ettiği duruşma, sanıklar ve avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek, ertelendi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Murat Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title