Haberler

Kesk Üyelerinden Torba Yasa Eylemi

Başkent’te KESK üyeleri, TBMM önünde Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasayı protesto etti.

Başkent'te KESK üyeleri, TBMM önünde Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen torba yasayı protesto etti.

TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanan KESK üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen 'Torba Yasayı' protesto etti. TBMM Dikmen Kapısı önünde toplanan KESK üyeleri, 'Taşeron cumhuriyeti değil insanca yaşam ve güvenceli iş istiyoruz' pankartı açarak slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, "Plan ve Bütçe Komisyonunda eklenen maddelerle yargı kararlarının uygulanmaması ve uygulamayanların ceza kovuşturmasının engellenmesi hükmüyle hukukun temel ilkeleri ayaklar altına alınmıştır. Tasarının bu şekilde yasalaşması halinde yasama yargının üzerine çıkarılmış, keyfi uygulamalar yasal kılıfa büründürülmüş olacaktır. Düzenleme bu haliyle yasa kararlarının bağlayıcılığı ilkesini ifade eden Anayasanın başta 2. ve 125. maddesi olmak üzere uluslar arası sözleşmelere de aykırıdır" açıklamasını yaptı.

KESK üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından TBMM Dikmen Kapısı önünden olaysız bir şekilde dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Dikmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title