Haberler

KESK Üyeleri Hakkındaki Terör Örgütü Üyeliği Davası

Güncelleme:

İzmir'de, 26 KESK üyesinin, "terör örgütü DHKP/C'ye üye oldukları" iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

KESK'e bağlı sendikalara üye 26 kişi hakkında, "terör örgütü DHKP/C'ye üye oldukları" iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz 13 sanık ve avukatları katıldı.

Davaya müşteki olarak katılma talebinde bulunan İsmail Ercan'ın bu talebi reddedildi ancak tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Ercan, oğlunun 16 yaşındayken kandırılarak örgüt üyesi yapıldığını, 2011 Kasım ayında 17 yaşındayken tutuklanarak 1 yıl cezaevinde kaldığını söyledi.

Oğluna gösterilen sahte belgelerle kendisine düşman edildiğini savunan Ercan, "Şu anda benim oğlum ile hiçbir irtibatım yoktur. Avukatlar bana polis muhbiri diyerek hakaret ediyorlar, haklarında şikayetçiyim. Ben CHP milletvekillerine 'DHKP-C üyesidirler' diye bir şey söylemedim, sadece onlara oy verdiğim için 'ellerim kırılsın' dedim" diye konuştu.

Sanık avukatlarından Dinçer Çalım, Ercan'ın oğluyla bir alakasının bulunmadığını, ayrıca tanığın terör mağdurları derneğinin üyesi olduğundan bu tip olaylarda kendisini taraf gibi hissettiğini, beyanlarının gerçeğe aykırı olduğunu söyledi.

Diğer sanık avukatları da benzer yönde beyanda bulunarak, tanık ile oğlu arasındaki mağduriyetin dava dosyasına yansıtılmasını kabul etmediklerini belirttiler.

Avukatlar ayrıca, delillerin yasal olmayan yollarla elde edildiğini, Mersin'deki davada tüm sanıkların beraat ettiğini, bu davada da beraat talebinde bulunduklarını ifade ederek, yurt dışı çıkış yasağı olan sanıklar için de bu yasağın kaldırılmasını istediler.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Korkmaz, dosya incelendiğinde yasal olmayan yollarla elde edilmiş bir kısım delillerin bulunduğunun anlaşıldığını, ancak bu aşamada hangilerinin yasal olmayan şekilde elde edildiğini tespit etmenin mümkün olmadığını, bu hususun daha sonra değerlendirilmesi, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması taleplerinin kabulü yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, yurt dışına çıkış yasağına ilişkin taleplerin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Geçen yıl 19 Şubat günü terör örgütü DHKP/C'ye yönelik, 28 ilde düzenlenen operasyonda, İzmir'de gözaltına alınan 26 sanıktan 19'u tutuklanmış ve bu kişiler geçen ay tahliye edilmişti.

Öte yandan, duruşma öncesinde KESK İzmir Şubeler Platformu üyesi grup adına basın açıklaması yaptı. Birleşik Taşımacılık Sendikası İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, tüm sanıkların beraat etmesini beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Ercan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title