Haberler

Kesk Milletvekillerine Mektup Gönderdi: " Son Kez Sesleniyoruz, Korkmayın, Hayır Deyin"

Kesk'e bağlı sendika üyeleri, Meclis'te görüşülmekte olan yeni anayasa görüşmelerinde toplumsal uzlaşının olmadığını ve 4 partinin de konuyla ilgili anlaşamadığına dikkat çekerek, Kayseri Ak Parti, CHP ve MHP Milletvekillerine 'hayırö oyu vermeleri için mektup gönderdi.

Kesk'e bağlı sendika üyeleri, Meclis'te görüşülmekte olan yeni anayasa görüşmelerinde toplumsal uzlaşının olmadığını ve 4 partinin de konuyla ilgili anlaşamadığına dikkat çekerek, Kayseri Ak Parti, CHP ve MHP Milletvekillerine 'hayırö oyu vermeleri için mektup gönderdi.

Mektupta, ' Türkiye bir muz cumhuriyeti, yurttaşları da basitçe 'tebaa' değildir. Bu ülkenin geleceği, bu ülkenin bekası tek bir kişiye bağlanamaz. Hayır demezseniz, 'oy hakkını' ortadan kaldıran vekiller olarak tarihe geçeceksiniz. Kişisel ikbal peşinde koşanları bir kenara bırakarak sizlere son kez seslenmek isteriz ki, bu destanları bir kez daha hatırlayın, korkmayın ve hayır deyin.ö denildi. Merkez postane önünde bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri adına basın açıklamasını Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya yaptı. Toplumumuzun tamamının onaylamadığı, TBMM'de bulunan 4 partinin dahi uzlaşmadığı Anayasa değişikliği oylamalarında Kayseri Milletvekillerinin 'hayırö oyu kullanmalarını talep ettiklerini kaydeden Karakaya, daha sonra 9 vekile gönderecekleri mektubun içeriğini okudu. Mektupta, şu ifadeler yer aldı:

"Getirilmek istenen sistemin parlamenter demokrasiyi yok edeceğinin, içinde bulunduğunuz meclisi işlevsiz hale getireceğinin, güçler ayrılığı ilkesini tamamen yok edecek bir 'seçilmiş diktatör' sistemi olduğunun, tek parti devletinin inşa edildiğinin eminiz sizler de farkındasınız. Tarih bu koşullarda kendi istikbalini korumayı değil, ülkesini ve yurttaşlarını korumayı tercih edenleri saygıyla anar. Kendi istikbalinizi, tek bir kişinin sınır tanımaz hırslarının istikbaliyle değil, ülkenin ve halkın istikbaliyle aynı doğrultuda görmenizi beklemek, size oy veren ve vermeyen her yurttaşın en doğal hakkıdır. Sizler de farkındasınız: Böyle hukuksuz yöntemlerle geçirilen Anayasa hükümsüz olacaktır. Sizlere ilk çağrımız, bu ülkenin yurttaşlarına ve bulunduğunuz mevkiinin saygınlığına uygun olarak o kabinlere girmeniz, oyunuzu kullanmanızdır. Aksi halde genel seçimlerde veya referandumlarda yurttaşların da 'açık oy kullanma hakkı var' denilerek, kabine girenlerin baskı altına alınacağı bir dönemin kapısını açacak ve 'oy hakkını' ortadan kaldıran vekiller olarak tarihe geçeceksiniz. Halkın gündemi ile meclisin gündeminin giderek birbirinden kopmakta, ekonomik bir krizin alametleri artarken, ülkede huzur ve güven ortamı sarsılırken, yurttaşlar geçim derdi bir yana, can güvenliği endişesiyle yaşamlarını sürdürmeye çalışırken TBMM'nin tek bir kişinin hırslarını her şeyin önünde tutması, sizlerin ve TBMM'nin saygınlığına gölge düşürmektedir. TBMM'nin bu sorunlar için toplanmadığı her gün bir kişinin amaçları gerçekleşiyor olabilir ama 80 milyon kaybetmektedir. Türkiye bir muz cumhuriyeti, yurttaşları da basitçe 'tebaa' değildir. Bu ülkenin geleceği, bu ülkenin 'bekasıö tek bir kişiye bağlanamaz. Bu ülkede laik-demokratik bir cumhuriyete kavuşmak için, sosyal devletin kazanımları için, adalet için nice mücadeleler verilmiş, nice bedeller ödenmiştir. Ülkemizin geleceğinin teminatı, kendisine sınırsız bir güç isteyenler değildir. Geleceğin teminatı 'toprakta karınca, suda balık, havada kuş kadar çok' destan yazanlardır. Bu topraklarda bu destanlardan bolca bulunmaktadır. Kişisel ikbal peşinde koşanları bir kenara bırakarak sizlere son kez seslenmek isteriz ki, bu destanları bir kez daha hatırlayın, korkmayın ve hayır deyin"

Yapılan basın açıklamasının ardından KESK'e bağlı sendikaların şube temsilcileri ayrı ayrı, Ak Parti milletvekilleri; Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı, İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu ile CHP Milletvekili Çetin Arık ile MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'na söz konusu mektubu gönderdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title