Haberler

Kesk'liler Hakkındaki "Terör Örgütü Üyeliği" Davası

KESK Eğitim ve Örgütlenme eski Sekreteri Akman Şimşek'in de aralarında bulunduğu 34 kişi hakkında, "terör örgütü DHKP/C'ye üye oldukları" iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Şimşek ile 19 sanık ve avukatları katıldı.

Sanık avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, soruşturmaya ilişkin polis fezlekesinde imzası olan güvenlik görevlilerinden büyük kısmının tutuklu olduğunu ileri sürdü.

Fezlekeye bağlı olarak açılan davada tutuklu sanık kalmadığını ifade eden Kozağaçlı, "Olağanüstü mahkemeler kalktı, dosyalar olağan mahkemelere devredildi. Bu geçişi sağlayan yasanın bir fıkrasında, davaların kaldığı yerden devamı gerektiği belirtildi. Bu fıkra Anayasa'ya aykırıdır" görüşünü savundu.

Kozağaçlı, davanın TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kapatılmasının ardından Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesine devredildiğini hatırlatarak, "Dava dosyasının da kaldığı yerden devam etmesi Anayasa'ya aykırıdır. Anayasa'ya aykırılık talebinini Anayasa Mahkemesine gönderilmesini istiyoruz" dedi.

Kozağaçlı, bu gerekçelerle, yargılamanın sıfırdan başlamasını ve mahkemenin baştan delil toplamasını istediklerini söyledi.

Mahkeme Başkanı Ali Altınkaya, Anayasa'ya aykırılık talebinin değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title