Haberler

KESK'in 8 Mart Eylemi

Güncelleme:

KESK'in düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğinde yaklaşık 300 kadın, Harbiye Orduevi'nden Taksim'e döviz ve sloganları ile yürüdü.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'in düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğinde yaklaşık 300 kadın Harbiye Orduevi'nden Taksim'e 'Kadınlar savaş istemiyor', 'KESK'li kadın tutsaklar onurumuzdur', ' 8 Mart Resmi tatil olsun', 'Cinsiyetçi eğitime son', ' Kadınlar şiddete karşı daha örgütlü', döviz ve sloganları ile yürüdü. Taksim Meydanı'nda kadınlar bir süre müzik eşliğinde halay çekti.

Basın açıklamasını yapan İstanbul Eğitim-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Arzu Erdoğan, şunları söyledi:

'Bugün 8 Mart kadınların, birlik, mücadele ve dayanışma gününde; biz kadınlar taleplerimizi dile getirmek, her türlü baskı ve sömürüye karşı çıkmak için alanlardayız. Kamu hizmetlerinin özelleştirildiği, esnek kuralsız, güvencesiz, performansa dayalı çalışmanın yaygınlaştığı, iş yükümüzün her geçen gün arttığı bir ortamda, torba yasa, SSGSS ve KHK'lar ile düşük ücretle çalışmaya zorlanmakta ve işsizliğe mahkum edilmek istenmekteyiz. AKP hükümeti bir yanı ile piyasacı diğer yanı ile muhafazakar politikalarıyla biz kadınları toplumsal yaşamdan dışlayarak eve hapsetmeyi hedefliyor. Bugün uygulanan neo-liberal uygulamalarla kamusal hizmetler paralı hale getiriliyor. Hükümet 'kadın erkek eşit değildir ve kadının asıl yeri ailedir' anlayışıyla politikalar üretmeye devam ediyor. Son olarak kadın bakanlığını kaldırıp yerine aile bakanlığının tanınması tam da bu anlayıştan kaynaklanıyor.'

4+4+4 KADINLARA NE GETİRİYOR?

Zorunlu eğitimin 4+4+4 şeklinde kademeli olarak 12 yıla çıkarılmasına da değinen Arzu Erdoğan, "Uygulama, zorunlu eğitimin kendi içinde bölümlere ayrılarak kademelendirilmesi ile özellikle kadın öğrenciler açısından örgün eğitimin 4 yıla inmesi anlamına geliyor. AKP böylelikle kadınları bir yandan aile içine hapsederken, bir yandan da vasıfsız iş gücü olarak esnek ve güvencesiz çalıştırmanın zeminini yaratıyor. Eğitim hakkımıza sahip çıkmak için alanlardayız" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

- İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Harbiye Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title