Haberler

KESK Hasta Tutuklular İçin Yürüdü

Güncelleme:

KESK Hakkari Şubeler Platformu, 10 yıldır cezaevinde bulunan ve durumu ağır olan hasta tutuklu Hasan Kaçar için yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Bulvar Caddesi üzerinde KESK öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP yönetimi, Kaçar ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. Kaçar'ın posterleri ile yürüyüşe geçerek belediye önüne gelen kalabalık adına KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Demirer bir açıklama yaptı. 10 yıldır cezaevinde bulunan Hasan Kaçar'ın sağlık durumunun her gün daha da kötüye gittiğini ifade eden Demirer, şöyle konuştu: "Hasan Kaçar, ankilozan spondilit iltehatlı kemik hastalığına yakalanmasından dolayı artık yürüyemiyor. 29 yaşında ve 51 kilo olan Hasan Kaçar ilerleyen hastalığın artık iç organlarını tehdit etmesi üzerine Adlı Tıp gözetiminden geçmesi için Metris R Tipi Cezaevi'ne sevk edildi. Burada bir de kronik ve iltihabi bağırsak hastalığı olan chorn teşhisi kondu. Hükümet ve Adalet Bakanlığı hasta mahpusların sağlık sorunlarının çözümü ve gerekli tıbbi tedavilerinin yapılması için gerekli çalışmaları bir an önce başlatmalıdır. Başta Hasan Kaçar olmak üzere tüm ağır hasta tutuklu ve hükümlülerin tedavilerinin çok acil olarak yapılması için serbest bırakılmalıdırlar."

Basın açıklamasının ardından Hasan Kaçar'ın yeğeni Dilan Kaçar, amcasına yazmış olduğu "Hasta Tutsaklara Özgürlük" adlı empati metnini okuyarak herkesi duygulandırdı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüş ve açıklama, olaysız sona erdi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fadıl Bedirhanoğlu Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title