Haberler

Kesk Dersim Şubesi, Soma'da Hayatını Kaybeden Madencileri Unutmadı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dersim Şubesi tarafından Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dersim Şubesi tarafından Soma'da hayatını kaybeden 301 madenci için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

KESK Dersim Şubesi'nin çağrısı üzerine Tunceli merkez Sanat Sokağı'nda bir araya gelen kamu çalışanları buradan alkış ve sloganlarla Belediye Yeraltı Çarşısı üzerine kadar yürüdü. Burada, geçtiğimiz yıl Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından SES Dersim Şube Başkanı Özkan Uç, açıklama yaptı. Soma'da yaşananı yüzyılın en büyük işçi katliamı olarak nitelendiren Uç, "Yüzyılın en büyük işçi katliamı olan Soma faciasının yıl dönümüne yaklaştığımız bugünlerde 13 Mayıs 2014'tde Soma'da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini anmak için artık katliama dönüşen iş cinayetlerine dikkat çekmek için, sorumlularının açığa çıkartılması için, iş cinayetlerinin durdurulması için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz" dedi.

Facianın ardından sorumluların görünen bir kısmının yargılandığını ve kamuoyunun tatmin olmadığını dile getiren Uç, "Soma'da 13 Mayıs günü yaşanan facianın, bu katliamın sebebi, uygulamaya konulan özelleştirme, taşeronlaştırma, rödovans, örgütsüzleştirme, sendikasızlaştırma, köleci çalışma sistemi; kamu madenciliğinin yok edilmesi ve kamu kurumlarında uzun yıllar sonucu elde edilmiş olan madencilik bilgi ve deneyim birikimin dağıtılması gibi neoliberal politikalardır. Soma'da yaşanan kaza değil cinayettir. 301 maden emekçisinin ölümü kader değil katliamdır. Bu katliamın gerçek sorumluları ise hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir" diye konuştu.

Uç'un açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Tunceli Dersim Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title