Haberler

Kesintisiz Ulaşım Başladı

Güncelleme:

23 köprü ve kavşak arasında yer alan Esenevler Kavşağı trafiğe açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'kesintisiz ulaşım' hedefiyle bu dönem kente kazandırılan 23 köprü ve kavşak arasında yer alan Esenevler Kavşağı trafiğe açıldı. Yaklaşık 15 milyon TL'lik yatırımla bölgeye kazandırılan Esenevler kavşağıyla birlikte Ankara'dan Bursa istikametine gelirken Otosansit kavşağından çevre yoluna aktarılan trafik de kesintisiz şekilde normal yola yönlendirilmiş oldu.

Raylı sistem, deniz ve hava ulaşımı ile karayolu ağı açısından bu dönem adeta yatırım hamlesi yapan Büyükşehir Belediyesi, Bursaray Kestel hattı, kavşak ve köprü imalatları nedeniyle trafik sorunun yaşandığı Ankara yolundaki düğümleri de bir bir çözüyor. Geçtiğimiz haftalarda Ankara yolu gidiş istikametini tek yönlü olarak hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, inşaatı tamamlanan Esenevler Kavşağı'nı da trafiğe açtı. Esenevler Kavşağı ile birlikte daha önceden Ankara istikametinden gelirken Otosansit Kavşağı'ndan yakın çevre yoluna yönlendirilen araçlar da kesintisiz bir şekilde anayolda seyretme imkanına kavuştu.

Bölgenin vitrini tamamen değişiyor

Esenevler Kavşağı ile Ankara yolu geliş istikametini trafiğe açan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem programda olmamasına rağmen raylı sistemi kentin doğusu ile buluşturmak amacıyla başlattıkları Bursaray Kestel hattı çalışmaları kapsamında Ankara yolunda yaşanan sıkıntının çözülmeye başladığını söyledi. Bursaray Kestel hattı kapsamında projelendirilen Esenevler Kavşağı'nın bağlantı yolları ile birlikte tamamlandığını kaydeden Başkan Altepe, "Çalışmalar kapsamında bugüne kadar Ankara istikametinden gelen araçlar, Otosansit Kavşağı'ndan yakın çevre yoluna yönlendiriliyordu. Şimdi bu yolun geliş istikameti de trafiğe açıldı. Artık Ankara istikametinden gelen araçlar kesintisiz bir şekilde kent merkezine ulaşabilecek. Sadece kavşak ve düzenleme çalışmaları için 15 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Bursaray hattının da tamamlanmasıyla birlikte sadece bu bölge 200 milyon TL'lik yatırıma kavuşmuş olacak. Bu çalışmaların da bitmesiyle Bursa'nın Ankara istikametinden girişi olan bu bölge kentin vitrini olacak" diye konuştu.

Ankara yolu geliş istikametinin trafiğe açılmasıyla birlikte yolu ilk kullanan araç sürücülerine el sallayan Başkan Altepe'ye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın da eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Kestel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title