Haberler

Kesilen Kolunun Bedeli Olarak, Doktora 5 Bin Lira Ceza

Güncelleme:

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde 3 yıl önce kolu alçıya alındıktan 2 gün sonra kesilen Zehra Toprak'ın ailesi doktorda şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili doktora 5 bin lira ceza verildi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde 3 yıl önce arkadaşlarıyla sokakta oynarken düşüp kolunu kıran, götürüldüğü özel hastanede kolu alçıya alındıktan 2 gün sonra kangren olunca dirsek hizasından kesilen 8 yaşındaki Zehra Toprak ile ilgili ailesinin şikayeti üzerine açılan dava sonuçlandı. Olay sonrasında gerekli antibiyotik tedavisini uygulamadığı için kusurlu bulunan Ortopedi Uzmanı Dr. İ.T.K.'ya, 'taksirle yaralama' suçundan 5 bin TL para cezası verdi.

Çarşamba İlçesi Hasbahçe Mahallesi'nde 2013 Haziran ayında meydana gelen olayda, inşaat işçisi 37 yaşındaki Adem ve ev hanımı 32 yaşındaki Havva Toprak çiftinin kızları Zehra Toprak, evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynadığı sırada düşüp sol kolunu kırdı. Kolunda açık yara oluşan minik kız, annesi tarafından kent merkezinde bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Burada Ortopedi Uzmanı 47 yaşındaki İ.T.K. tarafından muayene edilen Zehra Toprak'ın kolu alçıya alındı ve evine gönderildi.


GAZLI KANGREN OLAN KOLU KESİLDİ

Ancak Zehra Toprak, ağrılarının artması üzerine ertesi gün yakınları tarafından tekrar aynı hastaneye götürüldü. Burada alçısı çıkarılan küçük kız, kolundaki yaranın iltihap kaptığı belirtilerek ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında iddiaya göre Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı İ.T.K. aileye, kendilerinin gerekli müdahaleyi yaptığını belirterek çocuğun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürmelerini söyledi. Bunun üzerine aile Zehra Toprak'ı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Burada küçük çocuğun koluna gazlı kangren teşhisi konuldu. Yapılan ameliyatla Zehra Toprak'ın sol kolu dirsek altından kesildi. Büyük şok yaşayan Adem ve Havva Toprak, kızlarının kolunun Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı İ.T.K.'nin hatası ve ihmali sonucunda gazlı kangren olarak kesildiğini iddia ederek, doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ADLİ TIP DOKTORU KUSURLU BULDU

Savcılık soruşturmasının ardından Ortopedi Uzmanı İ.T.K. hakkında Samsun 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan dava açıldı. Deva sürecinde İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 2'inci İhtisas Kurulu'nun olayla ilgili 22.12.2014 tarihli raporunda, olayın hemen akabinde yapılan alçılama işlemi sonrasında anaerob enfeksiyon olma ihtimali de göz önünde bulundurularak etkin bir antibiyoterapi (antibiyotik tedavisi) uygulaması gerekeceği, dava dosyasında bulunan mevcut adli ve tıbbi belgelere göre de etkin bir antibiyoterapi yapıldığına dair herhangi bir bilgi veya belge bulunmadığı, bunun bir eksiklik olarak nitelendirildiği, dolayısıyla Dr. İ.T.K.'nın kusurlu bulunduğu belirtildi.


DOKTOR: TIBBEN UYGUN MÜDAHALE YAPTIM

14.09.2015 tarihinde görülen karar duruşmasında mahkemeye ifade veren Sanık İ.T.K., Zehra Toprak'a yapılan müdahalenin tıbben uygun olduğunu düşündüğünü belirterek kendisinin her hangi bir kusur veya ihmalinin olmadığını söyledi. Meydana gelen sonucun kırık komplikasyonlarında ender de olsa oluşabilecek bir durum olduğunu dile getiren İ.T. K., olayın doğmasından sonra da üzerine düşen ameliyatı veya ameliyatsız tüm müdahaleyi yaptığını ifade etti.

250 GÜN HAPİS, 5 BİN LİRAYA ÇEVRİLDİ

Mahkeme sanığın, alçılama sonrası etkin bir antibiyoterapi uygulamamak suretiyle gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek mağdurun kolunun kesilmesine sebebiyet verdiğinin anlaşıldığını belirterek, sabit olan eylemine uygun duyu ve organlardan birinin işlevinin yitirilmesine neden olacak şekilde taksirle yaralama suçundan 250 gün hapis cezası karşılığında 5 bin TL para cezasına çarptırdı.

TAZMİNAT DAVASI DEVAM EDİYOR

Baba Adem Toprak ceza davasının yanı sıra Samsun 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtıkları 141 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davasının da devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Ceza davasının sonucu bizim için üzücü oldu. Yeterli cezayı aldığını düşünmüyoruz. Ama ne yazık ki yasalar böyle. Kızımın kolu gitti karşılığında 5 bin TL para cezası veriliyor. Doktor ihmali olduğu kesinleşti. Bunun belirlenmesi nedeniyle seviniyoruz ama cezayı az buluyoruz. İnşallah adalet yerini bulur. Biz bu yaşadıklarımız nedeniyle çok yıprandık. Kızımın yapmak isteyip kolu olmadığı için yapamadığı şeyler var. Onu öyle görünce mahvoluyorum."

"BEN KOLUMU İSTOYORUM"

Kızının doktor ihmali kurbanı olduğunu belirten anne Havva Toprak da şöyle konuştu:

"Bir kolun karşılığı 250 gün hapis ya da 5 bin TL değil. Kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmaz. Yetkililere sesleniyorum. Sağlık Bakanı'na sesleniyorum. Bu doktor hala görev yapmaya devam ediyor. Bu ülkede adalet mi yok. Herkesin çocukları var. Benim de çocuğum oyun oynamak istiyor, saçını taramak istiyor. Ama yapamıyor."

2'inci sınıf öğrencisi Zehra Toprak ise "Ben kolumu istiyorum. O doktor yüzünden kolum kesildi. Bisiklet süremiyorum. Saçlarımı öremiyorum. Kıyafetlerimi giyemiyorum. Kolum olmadığı için çok üzülüyorum. O doktora daha çok ceza verilsin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zehra Toprak Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (18)

bilal gemicik:

akp türkiyesi adalet ne gezer

6
4
yanıtYanıtla
Adalet Mülkün Temelidir:

doktorluk men ve en az 500 bin tl ceza verilmeli

9
1
yanıtYanıtla
Yilmaz:

Yazık yazık bu kız kendi kızı olsa bu hakimin yine 5000,- tl ceza verirmiydi?

10
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

doktor ve hakime rabbim aynısını yaşatsıııın amiiiiiiiiiiin

9
1
yanıtYanıtla
TurkislamMobil-ANDROID:

o doktorun hangi hastane de gorev yaptigini biliyorum ve o hastane tamamen kapatilmali, saglam giren kesinlikle eksik cikiyor. alakasiz yerler ameliyat ediliyor... yazik gunah!

8
1
yanıtYanıtla
Dersimli:

Allah yardım etsin Amin o doktoru da meslekten atmalılar bu ülkede insan hayatı çok ucuz ne yazık ki

8
1
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

hakimin kızı olsa 100 binden aşşağı ceza vermezdi.

7
1
yanıtYanıtla
Muharrem:

Beşbin Tl ceza veren edepsiz kimse , onun kolunu kesip 6 binlira tanzimat ödanmesi gerekmektedir , bir ibsanın bedeli 50 milyon dolar ABDevletinde , yolsuzluk sahtekarlık yapah Türk kimliğimizi aşşalayan hain edepsizlerin değeri ise sıfırın altında o kuruştur.

6
1
yanıtYanıtla
AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ:

ACILIBABAYA VE YAVRUYA GECMIŞ OILSUN. EGER YUKLU BİR TAZMINAT ALINMAZSA MUTLAKA AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE KADAR GÖTÜR OLAYI. HASTANENİN VE DOKTORUN PEŞİNİ BIRAKMA. MUHAKKAK YUKLU BİR CEZA ALIRLAR. EN AZINDAN COCUK HAYATININ GERE KALANI İÇİN BİRAZ RAHAT YASAR BELKİ.

6
0
yanıtYanıtla
isimsiz okuyucu:

insanın adaletimi olur paranın hakimliği belli

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title