Haberler

Kesiad Başkanı Zeki Yöndem Açıklaması

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (KESİAD) her ay geleneksel olarak düzenlediği toplantıda konuşan KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, yeni hükumete güvenlerinin tam olduğunu ve ekonomik reformların bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KESİAD) her ay geleneksel olarak düzenlediği toplantıda konuşan KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, yeni hükumete güvenlerinin tam olduğunu ve ekonomik reformların bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

KESİAD'ın geleneksel olarak düzenlediği perşembe kahvaltısına sanayiciler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya, Bornova Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Teoman Ozsırkıntı, Kemalpaşa Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erhan Gönülbağı, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Başkanı Aydın Telseren, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Şahin Özdemir, Kemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım ve sanayiciler katıldı.

"EKONOMİK REFORMLAR BİR AN ÖNCE YAPILMALI"

Toplantının açılış konuşmasını yapan KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, sanayiciler olarak yeni hükumetin ekonomik reformları bir an önce yapmasını beklediklerini belirtti. Yöndem, "Yeni kurulan hükumet ülkemize hayırlı olsun. Yeni Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'ın, 'yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz' sözü, biz sanayici ve iş adamlarını motive etmiştir. Biz sanayiciler, ekonomik reformların hızla hayata geçmesini ve uygulanmasını bekliyoruz. Yeni hükumetle birlikte piyasalardaki faiz oranlarındaki düşüş bizleri memnun etmiştir. Gecelik borç verme faiz oranı, yüzde 10'dan, 9,5'e düşmüştür. Merkez Bankası borçlanma faiz oranı 7,25'te sabit kalmıştır. Bir haftalık ihale faiz oranları da 7,25'te sabit kalmıştır" diye konuştu.

"VASIFSIZ İŞÇİ BULMAKTA BİLE ZORLANIYORUZ"

Sanayiciler olarak, istihdam konusunda sıkıntı yaşadıklarının altını çizen KESİAD Başkanı Yöndem, şunları söyledi: "Sanayiciler olarak, şu an nitelikli eleman bulmadığımız gibi, ne acıdır ki vasıfsız işçi bulmakta bile zorlanıyoruz. İşsiz olanlarda da, daha çok iş bulamama değil, iş beğenmeme yaşıyoruz. Genç beyinlerin meslek liselerine teşvik edilmesi ve üniversiteler ile sanayi iş birliğinin artırılmasını, Türk sanayisinin son dönemlerinde yaşanan dönüşümün, ülkede nitelikli insan kaynağına, sanayimizin iyi yetişmiş ara eleman, mühendis ve tekniker gibi nitelikli personel talebini karşılayabilir oranda gelişeceğine inanıyoruz."

HİLMİ ŞEKERCİ UNUTULMADI

Toplantının ardından KESİAD üyeleri, şubat ayında hayatını kaybeden, KESİAD üyesi Hilmi Şekerci'nin adının verildiği Kemalpaşa Devlet Hastanesi Hilmi Şekerci Yoğun Bakım Ünitesinin açılışına katıldı. KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, merhum Hilmi Şekerci'nin adını yaşatmak için yapılan çalışmada emeği geçen Kemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım ve ekibine teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemalpaşa Devlet Hastanesi Binali Yıldırım Bornova Teoman Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title