Haberler

Keşfedilmeyi Bekleyen Doğa Harikası: İğneada Longozu

Kırklareli'nin Demirköy ilçesindeki Türkiye'nin ve Avrupa'nın, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük Longoz Ormanları, içinde barındırdığı kuş, yaban hayvanları, endemik bitkileri, heybetli ağaçları ve doğal güzelliğiyle keşfedilmeyi bekliyor.

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nin Demirköy ilçesindeki Türkiye'nin ve Avrupa'nın, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük Longoz Ormanları, içinde barındırdığı kuş, yaban hayvanları, endemik bitkileri, heybetli ağaçları ve doğal güzelliğiyle keşfedilmeyi bekliyor.

İlçeye yaklaşık 15 kilometre uzaklığındaki orman, ziyaretçilerini, toprak yolları, heybetli ağaçları, kuş sesleri, yer yer su birikintileri ve yeşil çayırlarıyla karşılıyor.

Yaban hayvanları ile endemik bitkilere ev sahipliği yapan Longoz Ormanları, sakinleştiren ve huzur veren havasıyla da kendisine hayran bırakıyor.

Deniz seviyesinin altında oluşan ormanlar olarak tanımlanan, yağışlar neticesinde biriken suyun yılın büyük bölümünde tabanında kaldığı ormanda, yaz mevsiminde yürüyerek gezilen alanlarda, kış mevsiminde kayıklarla ilerlemek gerekiyor.

Kırklareli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Filiz İhtiyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İğneada Longozu'nun Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük Longoz Ormanı olduğunu söyledi.

İğneada Longozu'nun 3 bin 155 hektar büyüklüğünde, içerisinde barındırdığı yaban hayatı, bitki türleri, kuş, sürüngen ve böcek türleri açısından önemli bir orman olduğunu belirten İhtiyar, şöyle konuştu:

"Longoz Ormanları'nı herkesin gezmesini tavsiye ediyoruz. Dünyada bu kadar zengin ormanların sayısı azdır. Kırklareli'ndeki longoz, diğer longozlara göre büyük ve daha zengin. 5 göle sahip, 671 tür bitki, 481 kuş, 61 tür memeli, 28 tür tatlı su balığı, 311 tür böcek, 25 tür sürüngeni içerisinde barındıran İğneada Longozu keşfedilmeyi bekliyor. İğneada gerek sahip olduğu birbiriyle doğrudan ilişkili farklı ekosistemler ve zengin biyoçeşitliliği ile gerekse de ülkemizin de içerisinde bulunduğu ılıman kuşak içerisindeki yeri itibarıyla eşsiz bir konuma sahiptir."

"Güvenlik kameralarıyla izlenebilecek"

İhtiyar, "İğneada Longoz Ormanları Milli Parkının İzlenmesi ve Tanıtımı Projesi" kapsamında longozların internet ortamından da ziyaret edilebileceğini bildirdi.

Projenin, Trakya Kalkınma Ajansı'ndan sağlanan 625 bin 643 lira bütçeyle hazırlanacağını belirten İhtiyar, kameralar sayesinde herhangi bir olumsuzluk karşısında ormana anında müdahale şansları da olacağını vurguladı.

İhtiyar, Doğa Derneği üyelerinin Milli Parklar Genel Müdürlüğünün desteğiyle ormandaki sulak alanlarda kuş sayarken nesli tehlikede bir çift ak kuyruklu kartal gözlemlediklerini söyledi.

Ak kuyruklu kartalların Türkiye'de sadece 3 bölgede bulunduğunu ve sayılarının 10 civarında olduğunu dile getiren İhtiyar, "Longoz Ormanları, kuşların önemli konaklama merkezleri arasındadır. Ziyaretçiler, birçok kişinin görmediği ak kuyruklu kartalı da bölgemizde görebilir. Yerli ve yabancı turistleri ormanlarımıza bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title