Haberler

Keşan - Şehit Er Buluş, Keşan?da Toprağa Verildi

Şehit Er Buluş, Keşan'da toprağa verildi AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde nöbet sırasında cinnet getiren bir asker tarafından şehit edilen 23 yaşındaki Piyade Er Akın Buluş, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Er Buluş, Keşan'da toprağa verildi

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde nöbet sırasında cinnet getiren bir asker tarafından şehit edilen 23 yaşındaki Piyade Er Akın Buluş, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Terhisine 15 gün kala şehit olan Piyade Er Akın Buluş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Yenimescit Mahallesi İklim Sokak üzerindeki baba ocağına getirildi. Burada dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından cenaze, oluşturulan kortej eşliğinde İki Minareli Çarşı Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen askeri törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, daire amirleri, askeri erkan ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehit Er Akın Buluş'un annesi Zekiye ve babası Hakkı ile ablası Didem ve kardeşi Zuhal Buluş ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin erkek kardeşi Hüseyin Buluş ise ağabeyinin fotoğrafını elinden bırakmadı. Akın Buluş için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra top arabasına alınarak, askeri bando eşliğinde Asri Mezarlık'ta bulunan Şehitlik'e kadar kortej eşliğinde götürüldü. Piyade Er Akın Buluş'un cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Tören, askerlerin saygı atışından sonra şehidin ailesine tabutunda sarılı Türk bayrağının verilmesiyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera : Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), (DHA) -

==========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğubeyazıt Politika Güncel Haberler

title