Haberler

Keşan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü

Keşan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Keşan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal  Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, törende yaptığı konuşmada, Keşan'ın 1919-1922 yılları arasında Yunan işgali altında kaldığını hatırlattı.

Kurtuluş Savaşını Anadolu'da yürüten Atatürk'ün Trakya'da da bir direniş örgütü kurduğunu, Yunanlıların bu sayede büyük bir kuvveti burada tutmak zorunda kaldığını aktaran Özcan, "İşgal günlerinde Raşit efendiyi, Osman ağaları, Hayri beyleri ve isimleri unutulmuş  daha nice kahramanları burada anmak istiyorum. Allah bize bir daha bu işgal günlerini yaşatmasın. Devletimiz baki olsun. Bir daha kurtuluş günleri görmeyelim" dedi.

Törene, Keşan  Kaymakamı Nuri Özder, 4. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral  Halil Tamer Gedik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Özcan Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title