Haberler

Keşan'da Hava Kirliliğine Yönelik Denetim

Güncelleme:

Edirne'nin Keşan ilçesinde hava kirliliğine yönelik denetimler yapıldığı bildirildi.

Keşan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Keşan Makine Mühendisleri Odası işbirliği ile hava kirliliğini önleme ve azaltılmasına yönelik denetimler yapıldığı belirtildi.

Yetkililerin apartman yöneticilerini hava kirliliğine yönelik uyardığı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kalorifer ve sobaların sabah 06.00 - 09.00 ile akşam 16.00-19.00 saatleri içinde yakılmaması gerekiyor. Bunun tespitine yönelik Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin kontrollere başlamıştır. Yakma saatlerine uymayan apartman yöneticileri hakkında cezai işlem uygulanmaktadır.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kurallara uyması gerekmektedir. Yapılan denetimlerde görülen en büyük eksiklikler dış hava sıcaklığına göre uygun olarak kazan ve sobaların yakılmaması, kazan dairelerinde yangın söndürme tüplerinin bulunmaması, yüzde 4 oranında kömüre kireç karıştırılması yönetmeliğine uyulmamasıdır. Ayrıca, kazan yakıcıları yönetmeliğe uygun maske kullanması gerekmektedir."

Denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title