Haberler

Keşan'da 4 Partiden Ortak Açıklama

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde, ÖDP, HDP, EMEP ve TKP ilçe başkanları, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto için yapılan eylemlerde yaşananlarla ilgili ortak bir açıklama yaptı.

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde, ÖDP, HDP, EMEP ve TKP ilçe başkanları, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto için yapılan eylemlerde yaşananlarla ilgili ortak bir açıklama yaptı.

ÖDP İlçe Başkanı Hasan Karagöz, EMEP İlçe Temsilcisi Erdal Aydemir, HDP İlçe Temsilcisi Vedat Çağan, TKP İlçe Temsilcisi Mustafa Alan, Keşan ÖDP İlçe Başkanlığı'nda bir araya geldi. Partiler adına ortak basın açıklamasını okuyan ÖDP İlçe Başkanı Hasan Karagöz, başta Kobani olmak üzere Suriye ve Irak'ta barbarlığı ve soykırıma uzanan katliamları şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bunun sorumlusu ABD, AB ve AKP'dir. Bu barbarlık ve katliama karşı çıkmak amacıyla sokağa çıkan Türkiye halklarına karşı açıkça savaş ilan eden AKP hükümeti, IŞİD'in ve bu barbarlığın açık destekçisi olduğunu göstermektedir. Sessiz kalmak barbarlığa ve katliamlara taraf olmaktır. Bu nedenle bizler tüm kamuoyunu bu insanlık vahşetine karşı çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Hasan Karagöz, "Aylardır IŞİD saldırılarını püskürten Kobani halkı, büyük bir özveriyle direniyor. Emperyalizmden, işbirlikçi baskıcı rejimlerden ve IŞİD gibi çetelerden ancak ve ancak halkların kardeşliği, birliği ve ortak mücadelesi ile kurtulabiliriz, halkların ve inançların bir arada kardeşçe yaşayacağı bir geleceği hep birlikte kuracağımıza inanıyoruz. Her türlü vatandaşlık görevimizi yerine getirdiğimiz devletin vergilerimizle, halkına karşı savaşa taraf olmasını, iki yüzlü riyakar politikalarını lanetliyoruz. Zulmün olduğu yerde sessiz kalmak zulme taraf ve ortak olmaktır" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Karagöz Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title