Haberler

Keşan Belediyesi Salon Atletizm Şampiyonası'nda 4.Oldu

Güncelleme:

Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından ilk defa organize edilen Belediyeler arası Salon Atletizm Şampiyonası 7 Mart tarihinde İstanbul Aslı Çakır Atletizm Salonunda yapıldı.


17 bayan 15 erkek olmak üzere 32 belediye takımın katılımı ile yapılan ve büyük ilgi gören Belediyeler Arası Salon Atletizm Şampiyonası büyük çekişmelere sahne oldu. Atletizmin daha geniş kitlelere yaymak, belediyeleri atletizme yönlendirmek ve belediyelerin katkıları ile atletizmi yurdun her köşesine yaymak ve sevdirmek için belediyeler arası salon atletizm şampiyonasının yapılması planlandı ve ilk yapılan şampiyonada erkeklerde Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor Kulübü 80 puanla şampiyon olurken bayanlarda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 82.5 puanla şampiyon oldu. Erkeklerde Mersin Büyükşehir belediyesi Spor Kulübü 71 Puanla ikinci,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü 66 Puanla Üçüncü olurken, Keşan
Belediyesi 61 puanla dördüncü oldu.

Bayanlarda Bursa Osman Gazi belediye Spor Kulübü 78 Puanla ikinci, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ise 73 Puanla üçüncü oldu.

Keşan Belediyesi adına yarışmalara katılan Furkan Adalı 1.500 metrede kendi serisinde 1.olurken, genel klasmanda 4., Hüseyin Ali Aktan yine 1.500 metrede 3.,Uzun Atlamada Kubilay Kara 3., İbrahim Erbaş Yüksek Atlamada 4., 60 metrede Davut Karadağ 4. Ve Kudret Koç da 400 metrede 4. Oldular.

Bu sonuçlarla Keşan Belediyesi Atletizm Takımı topladığı 61 puanla 4.lüğü kazandı.

Keşan Belediyesi Atletizm Takımı Antrenörü Esra Akgün Yılmaz, güçlü kulüpler ve iyi sporcuların yer aldığı yarışmalarda mücadele ettiklerini belirterek"Bursa, İzmir ve İstanbul gibi Büyükşehir Belediye takımlarını geride bırakarak dördüncü olmamız çok büyük bir başarı. Çünkü bu büyük şehirlerdeki takımlarda çok başarılı sporcular olduğunu biliyoruz. Bence bu yarışmadan çok iyi sonuçlarla döndük. Bu gençlerimizin elinden tutulması gerekiyordu. Bize destek veren Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan ve Encümen üyelerine teşekkür ediyoruz. Bir anlamda Edirne Belediyesi'nin yapamadığını Keşan Belediyesi başardı. Yarışmada Hakemler ve federasyon temsilcilerimiz bizlere ilçeden gelen bir takım olarak büyük ilgi gösterdiler" dedi.
Şampiyona açılış konuşmasında Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Taş, bu şampiyonanın bir ilk olmasına rağmen katılımın iyi olduğunu belirterek amaçlarının önümüzdeki senelerde daha çok belediyelerin katılımı sağlamak olduğunu söyledi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aslı Çakır İstanbul Keşan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title