Haberler

Keşan Belediyesi'nin Desteğiyle Kaçkar Zirvesi'ne Çıktılar

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi öğrencisi 5 genç, Keşan Belediyesi'nin desteğiyle, Rize'de bulunan Kaçkar Dağları'nın 3937 metrelik zirvesine çıktı.

Coşkun Özçelik, Seyfi Durmaz, Görkem Tan, Ümit Sönmez ve Sedat Kalelioğlu; Türkiye'nin 5137 metrelik en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağı'na çıkmak amacıyla program yaptı. 3 Ağustos'ta Edirne'den İstanbul'a, oradan uçakla Van'a geçen gençler, terör olayları nedeniyle Ağrı Dağı'nın çıkışa kapalı olması nedeniyle, Rize'ye geçti. Ayder ve Kavrun yaylalarında keşif gezisi yaptıktan sonra Öküzyatağı ana kampına tırmanan genç dağcılar, 7 Ağustos'ta 3 bin metredeki göller bölgesinde aklimatizasyon gerçekleştirerek, 8 Ağustos günü saat 03.18'de zirve tırmanışına başladı. 09.15'te 3937 metrelik Kaçkar Zirvesi'ne ulaşan ve burada Keşan Belediyesi'nin flamasını açan gençler, 13.20'de anakampa inerek, dönüşe geçtiler.

Spora ve sporcuya her zaman destek olan Keşan Belediye Başkanlığı sayesinde güzel bir dağcılık faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Özçelik, Durmaz, Tan, Sönmez ve Kalelioğlu; kendilerine bu imkanı sağlayan başta Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan'a, Encümen Üyeleri Mitat Beyazoğlu ve Yılmaz Başol'a teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ümit Sönmez Keşan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title