Haberler

Keşan Belediye Başkanı Özcan Açıklaması

"Keşan ve Keşan'da yaşayanların geleceği için çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,  "Keşan ve Keşan'da yaşayanların geleceği için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 3 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını söyledi.

Geçen yıl temel altyapı hizmetlerinin çoğunun tamamlandığını ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Seçimlerden önce başladığımız Yağmur Suyu Projesi kasım ayı itibariyle bitirildi. Sadece Rasim Ergene Caddesi'nde 6 - 7 lögar kaldı. Bu arada ana kolektörler dediğimiz arıtma tesislerine kadar gidecek olan ana kolektör imalatlarını tamamladık. Bu bağlamda İpsala yolu kanalizasyon şebekesi, birlik sanayi sitesi kanala şebekesi dikey yol geçişi kaldı. Bunun için dörtyoldaki çalışmaların bitmesini bekliyoruz."

Özcan, Dörtyol Kavşağı'ndaki çalışmaları nedeniyle Destek Kıtaları Kavşağı'nda Kadıköy Barajı'ndan gelen ana boru hattını deplase etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Kavşak çalışmaları tamamlandıktan sonra boru hattının yüzde 80'ini tamamlayacaklarını aktaran Özcan, "Keşan ve Keşan'da yaşayanların geleceği için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Mahallelerin sorunları çözüldü

Özcan, Keşan'a 140 bin metrekare parke taş döşendiğini söyledi.

Çalışmanın maliyetinin 2 milyon liraya yakın olduğunu, parke taşının 30 bin metrekaresinin Erikli Sahili'ne kalanının ise Keşan içerisine yapıldığını aktaran Özcan, "Katı atık tesislerimiz yüzde 90 seviyesinde bitmiş olup mart - nisan aylarında burası tamamlanacak" diye konuştu.

Özcan, ilçe çöplüğünde de çalışmalar yapıldığını ve rehabilitasyon ihalesinin gerçekleştirildiğini aktardı. müteahhidin 1 - 2 ay içinde inşaata başlayacağını bildiren Özcan, şunları kaydetti:

"Atık su arıtma tesislerimiz DSİ tarafından yapılıyor. 30 yılda geri ödeyeceğiz. Yaklaşık 17 milyon liralık bir iş. 20 Kasım'da bize teslim edilecekti. Müteahhit süre uzatma almış. Bunun tamamlanması da bahara kaldı. Yaklaşık 550 ton sıcak asfalt üretmiştik. Sezon açıldıktan sonra nisan - mayıs ayında tüm cadde ve sokaklarımızda asfalt çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. İzzetiye Mahallesi'nin su problemini çözdük. Mahalle bize katılmadan önce çalışmalara başlamıştık. Önce geçici olarak Keşan şebekesinden bir hatla besledik. Daha sonra İzzetiye'nin kuzey kısmında dağlık bölgede su kaynağı bulduk. Cazibeyle bu su kaynağını elektrik hattı çekerek 100 bin lira harcadık. Bu suyu mahallemize getirdik. Şu anda İzzetiye Mahallesi'nin su problemi çözülmüş durumdadır."

Özcan, Paşayiğit Mahallesi'ndeki birçok ihtiyacı da giderdiklerini dile getirdi.

Keşan'daki yol ve kaldırımlar

Özcan, yeni pazaryeri ve otopark gibi birçok yerin yapımının sürdüğünü belirtti.

Sezonun açılmasıyla nisan - mayıs gibi çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Özcan, şunları anlattı:

"Ben artık altyapıdan çıktım arkadaşlar. 10 yıldır yer altında çalıştık. Keşan'ın ne kanalizasyonu vardı, ne yağmur suyu vardı. Biz onları geçtik. Doğalgaz gelince de kaldırımlardan geçecek. Zaten kaldırımların süslerini ve yenilemesini yapacağız.  En problemli şeyleri Keşan bitirdi. Biz de görüyoruz yolları ama bize de para yağmıyor ki hemen bunları yapalım. Çevre il ve ilçelerimize gidin bir bakın. Biz bunları aştık. Bundan böyle yollarımızı kaldırımlarımızı daha iyi hale getirmek için çalışacağız" - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özcan Macit Özcan İpsala Keşan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title