Haberler

ABD ile Rusya Ateşkeste Anlaştı! ABD, Rusya'nın Esad'ı Barış Masasına Oturtmasını Umuyor

Güncelleme:

Rusya ile ateşkes konusuna anlaşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı "barış masasına oturtabileceğini" umduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile Suriye'de ateşkes ve barış süreci anlaşması sonrasında, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı "barış masasına oturtabileceğini" umduğunu ifade etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Suriye'nin anlaşmayı onayladığını söylerek karşılık verdi.

12 EYLÜL'DE ATEŞKES BAŞLAYACAK

Rusya ve ABD'nin Cenevre'de üzerinde anlaştıkları "Suriye'de barış planı"na göre, 12 Eylül Pazartesi günü Suriye'de ateşkes başlayacak. İki ülke terör gruplarına karşı birlikte savaşacak. Barış planı anlaşmasına varılmasından sonra Lavrov ile Kerry ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

"UMUYORUZ RUSYA, ESAD'I BARIŞ MASASINA OTURTUR"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry basın toplantısında, "Umuyoruz ki Rusya Suriye Devlet Başkanı Esad'ı barışın sağlanması için görüşme masasına oturtabilir" diye konuştu. Lavrov da, anlaşmanın Suriye hükümetine bildirildiğini ve hükümetin de, Cenevre'de üzerinde uzlaşılan barış planına uyacağını bildirdiğini açıkladı. Kerry de, Suriye hükümetinin anlaşmanın uygulanmasında samimi olduğunu göstermesi durumunda muhalefetin de anlaşma planına uyacaklarını açıkladı.

ORTAK ÜS KURULACAK

Rusya ve ABD, taraflara 12 Eylül Pazartesi günü gün batımı ile başlayacak ateşkes anlaşmasına uymaları çağrısında bulundular. Varılan anlaşma uyarınca ateşkesin uygulanması durumunda, ateşkesten bir hafta sonra Rusya ve ABD, IŞİD ve Nusra Cephesi'ne karşı havadan savaş uçakları ile savaşmak üzere ortak bir üs oluşturacaklar.

Kerry basın toplantısında barış planına uyulması durumunda Suriye'de şiddetin önemli oranda azalacağını belirterek insani yardıma en çok gereksinim duyan bölgelere yardımların ulaştırılacağını ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

John Kerry Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title