Haberler

Kerry, Mısır İstihbarat Başkanı Tuhami ile Görüştü

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington'da Mısır Genel İstihbarat Servisi Başkanı Muhammed Ferid et-Tuhami ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington'da Mısır Genel İstihbarat Servisi Başkanı Muhammed Ferid et-Tuhami ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta yapılan görüşmede, terörizm gibi ulusaşırı tehditlere karşı koymada olası işbirliği alanları ile Mısır ve bölgedeki mevcut siyasi ve güvenlik durumu ele alındı.

Görüşmede Kerry, Mısır'da ifade özgürlüğü ve medya ortamının geliştirilmesi ihtiyacını vurgularken, bunun ülkenin uzun vadeli istikrarı için gerekliliğine işaret etti.

ABD yönetimi, Mısır'a yönelik geçen yaz askıya aldığı yıllık 1,3 milyar dolarlık askeri yardımın bir kısmını serbest bırakma ve terörle mücadeleye destek için 10 Apaçi helikopteri gönderme kararı almıştı.

Kerry, dün Mısırlı mevkidaşı Nebil Fehmi'yi arayarak, Mısır'ın ABD ile stratejik ilişkisini sürdürdüğüne ve Mısır-İsrail Barış Anlaşması altındaki yükümlülüklerine devam ettiğine yönelik Kongre'ye bildirimde bulunduğu bilgisini paylaşmıştı. Ancak Kerry'nin, görüşmede, Mısır'ın demokratik değişimi desteklemek için adımlar atmakta olduğu yönünde bir bildirimde ise henüz bulunamayacağını belirttiği bildirilmişti.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel da aynı gün Mısırlı mevkidaşı Sıdkı Subhi ile telefon görüşmesi yaparak, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda terörle mücadelesini desteklemek için 10 Apaçi helikopterinin gönderilmesine ilişkin kararı hakkında kendisini bilgilendirmişti. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Kerry Washington Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title