Haberler

Kerry, BM'de İsrail'i Savundu

Kerry, BM'de İsrail'i savundu- ABD Başkanı Kerry: "İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail takıntısı tüm organizasyonun güvenilirliğini tehlike altına sokuyor"- "BM yapısı içindeki herhangi bir grubun ve ülkenin keyfi olarak İsrail'in meşruiyetini bozma ve İsrail'i izole etme çabasının karşısında olacağız"- "Suriye'de radikal grupların korkunç saldırılarından kaçanlar, kendi halkına kimyasal gaz bombası atan ve aç bırakmayı savaş silahı olarak kullanan acımasız bir dikdatörle yüzleşmek zorunda kalıyor"- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Küresel gelişmeler bir kez daha gösterdi ki küresel ve bölgesel düzen sağlamlaştırılmadıkça insan haklarına etkili bir şekilde saygı gösterilemez" ABD Başkanı John Kerry, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ni, "İsrail'in insan hakları ihlalleri iddialarına kafayı takmakla" suçladı.

Kerry, BM'de İsrail'i savundu- ABD Başkanı Kerry: "İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail takıntısı tüm organizasyonun güvenilirliğini tehlike altına sokuyor"- "BM yapısı içindeki herhangi bir grubun ve ülkenin keyfi olarak İsrail'in meşruiyetini bozma ve İsrail'i izole etme çabasının karşısında olacağız"- "Suriye'de radikal grupların korkunç saldırılarından kaçanlar, kendi halkına kimyasal gaz bombası atan ve aç bırakmayı savaş silahı olarak kullanan acımasız bir dikdatörle yüzleşmek zorunda kalıyor"- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "Küresel gelişmeler bir kez daha gösterdi ki küresel ve bölgesel düzen sağlamlaştırılmadıkça insan haklarına etkili bir şekilde saygı gösterilemez" ABD Başkanı John Kerry, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ni, "İsrail'in insan hakları ihlalleri iddialarına kafayı takmakla" suçladı.BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi 28. Oturumu'nda konuşan Kerry, Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'daki insan hakları ihlalleri ile Orta Doğu'daki şiddet olaylarını değerlendirdi."İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail takıntısı tüm organizasyonun güvenilirliğini tehlike altına sokuyor" diyen Kerry, konseyin İsrail'i dengesiz bir şekilde odak noktasında tuttuğunu ileri sürdü. İnsan Hakları Konseyi'ni, "İsrail'in insan hakları ihlalleri iddialarına kafayı takmakla" suçlayan Kerry, "BM yapısı içindeki herhangi bir grubun ve ülkenin keyfi olarak İsrail'in meşruiyetini bozma ve İsrail'i izole etme çabasının karşısında olacağız" dedi.Suriye'de devam eden çatışmalar hakkında Kerry, "Şiddete başvuran radikal gruplar sadece insan haklarına değil, insan hayatını da umursamadıklarını gösteriyorlar. Biz DAEŞ'in (IŞİD) insanları canlı canlı yaktığını, kafalarını barbarca kestiklerini ve kızları köle olarak sattıklarını gördük" diye konuştu. Kerry, "Suriye'de radikal grupların korkunç saldırılarından kaçanlar, kendi halkına kimyasal gaz bombası atan ve aç bırakmayı savaş silahı olarak kullanan acımasız bir dikdatörle yüzleşmek zorunda kalıyor. Sakat bırakılan ve gözleri oyulan insanların, bir deri bir kemik kalan tutsakların resimleri bir defa görenler hiçbir zaman unutamayacak" ifadesini kullandı. - Ukrayna Ukrayna'daki krize ilişikin de Kerry, Konsey'e çağrıda bulunarak, "Doğrulara bakın. Yanlış yönlendirilmekten kaçının. Kırım'da ve ayrılıkçıların kontrolü altındaki Ukrayna'nın doğusunda kadınlar, çocuklar ve erkekler öldürülüyor, işkence görüyor, tecavüze uğruyor, zorla çalıştırılıyor" şeklinde konuştu. Oturumda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da "Ukrayna'daki durumdan büyük endişe duyuyoruz. Donbass'taki ağır insani durumla mücadele bizim önceliğimiz" dedi."Küresel gelişmeler bir kez daha gösterdi ki küresel ve bölgesel düzen sağlamlaştırılmadıkça insan haklarına etkili bir şekilde saygı gösterilemez" diyen Lavrov, Ukrayna hükümetini acilen bölgedeki de-fakto ablukayı kaldırması çağrısında bulundu. -ABD Başkanı John Kerry

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler John Kerry Ukrayna İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title