Haberler

Kerküklü Gençlerin, Barış Arzusu

Kerküklü gençler, şiddetsiz bir dünyaya vurgu yapmak için bir dizi etkinlik düzenledi ‘Dünya Barış Günü’ vesilesiyle gerçekleşen etkinliğe Kerküklüler yoğun ilgi gösterdi Organizatör Davudi: "Mezhepçiliği bırakmak ve barışı anlatmak için Kerküklü 25 fotoğrafçıyla yola koyulduk"

Yüzlerce Kerküklü genç, bölgede yaşanan şiddet olaylarını kınamak ve çeşitli kültürlerin beraber özgürce yaşayabileceğine vurgu yapmak için bir dizi etkinlik düzenledi.

Irak'ta 21 Eylül'de kutlanan 'Dünya Barış Günü' vesilesiyle gecikmeli olarak gerçekleşen etkinliklere çok sayıda Kerküklü genç, ilgi gösterdi.

Kerkük kent merkezinde bir araya gelen gençler, şiddetsiz bir dünya mesajı verdi. Fotoğraf sanatçısı Muhammet Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında barışı anlatan fotoğraf sergisi açtıklarını belirterek, "Tablolarımız barışı, Kerkük'ün doğal güzelliklerini ve tarihini anlatıyor. Irak gençliğine, bu günün barış ve özgürlük için harekete geçilecek gün olduğunu söylemek istiyorum. Fitneden uzak, birbirini seven tek bir millet olarak barış içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

Aktivist Rita Vail, Irak'ta barışın hakim olmasının asıl amaçları olduğunu ifade ederek, her Irak vatandaşının barışı hayal ettiğini kaydetti.

Irak halkının farklı din ve milletlerden oluştuğunu aktaran Vail, "Irak'taki tüm kesimlerin ortak noktası bu topraklarda barışı arzulamaktır. Iraklı siyasetçilerden barışı inşa etmelerini talep ediyoruz. Iraklılara barışın geleceğini kanıtlamak için bu organizasyona katıldık" diye konuştu.

Katılımcılardan Mühenna Ahmet Ehad ise, böyle bir etkinliğin insanların birlik içinde katılması için çok önemli olduğunu kaydederek, "Şu an, Irak'ta yaşanan acılar şiddet ve mezhepçilik çatışmasının tezahürüdür. Burada, Irak için önemli olaylar vurgulanmaya çalışılıyor ve milli dokuya hitap ediliyor. Kerkük'te barışa inanmış, eğitim seviyesi yüksek ve kültürlü insanlarla, birlik ve beraberliği oluşturabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğin organizatörlerinden Şinu Davudi ise barış ve kardeşliğin her zaman ön plana çıkartılması gerektiğini söyledi.

Davudi şöyle konuştu:

"Mezhepçiliği bırakmak ve barışı anlatmak için Kerküklü 25 fotoğrafçıyla yola koyulduk. Sağlık üzerinden insanları harekete geçirmek için 'Sağlığınız bizim için değerlidir' sloganıyla diş fırçası ve diş macunu dağıttıktan sonra insanlara barışın ve sağlığın önemini anlattık."

Tanınmış sanatçılardan Said Mürteza'nın da içinde bulunduğu 50 karikatürcü ve aktivistin etkinliğe destek verdiğini kaydeden Davudi, "Etkinliğimizde çocuklar da özgürlük resimleri çizdi. Çocuklarımız, masum resimler yaparak şiddete karşı olduklarını gösterdi. Festival sonunda, barışı temsil eden balonları Kerkük semalarına fırlattık. Siyasi parti görüşlerinden uzak durulan festivalle barış hedeflerimizi gerçekleştirmek ve diğer illere örnek olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kerkük'e demografik açıdan bakıldığında, çeşitli mezheplerin ve milletlerin iç içe yaşadığı hatırlatan Davudi, sözlerini "Kerkük küçük bir Irak'tır. Herkesin barış içinde kardeşçe yaşamasını istiyoruz" diyerek sonlandırdı. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Barış Günü Kerkük Eylül Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title